Slika nije pronađena

Kao da teške posljedice ozbiljne bolesti nisu bile dovoljan križ u životu ove djevojke, nego su joj školski kolege odlučili dodatno zagorčati svakodnevicu.

Paige Allan sada je 12-godišnja djevojka, a sa samo 13 mjeseci preboljela je teško oblik meningitisa zbog čega su joj liječnici morali amputirati noge i ruke. Unatoč teškim okolnostima, Paige nije gubila volju za životom i obrazovanjem sve do trenutka kada je krenula u srednju školu.

Školski nasilnici pretvorili su njen  život u pakao; osim što su ismijavali njezin invaliditet, nekoliko djevojaka koje su pokazale posebnu okrutnost, prijetile su svakome tko bi se sprijateljio s njom. Zlostavljanje se sa školskih hodnika ubrzo preselilo i na društvene mreže – Paige nigdje nije bila pošteđena.

Nesretna djevojčica zato je sa školovanjem odlučila nastaviti iz sigurnosti svog doma. Njena majka posebno je razočarana školoma koja, prema njenim riječima, nije učinila ništa da zaštiti Paige i obračuna se s nasilnicima.

Paige već nekoliko godina sudjeluje u kampanjama za podizanje svijesti o opasnostima meningitisa, a podršku joj je nedavno pružio i Simon Cowell.

Iako smo već nekoliko puta pisali o bullyingu, posebna okrutnost ovog slučaja je šokantna. Mislite li vi da je škola trebala intervenirati u ovoj situaciji i na koji način?

Foto: Photoexpress
Izvor: Metro.co.uk
I.N.

tinejdžerica bolest

Još vijesti