Slika nije pronađena

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje... Vjerojatno svi znamo tu pjesmicu, ali koliko nas zaista zdravo i redovito doručkuje? Već je odavna poznato kako je doručak najbitniji obrok i kako o njemu zapravo ovisi dnevna konzumacija hrane. U svakom slučaju, naravno da je bolje obilno doručkovati, nego obilno večerati. Donosimo tri recepta za sve ljubitelje jaja - kako ih jesti na tri različita načina.

Klasična kajgana na malo drugačiji način

Potrebna su ti :

  1. 2 jaja
  2. malo maslaca
  3. 1 zelena paprika


Na maslacu lagano prži papriku izrezanu na rezance (naravno, očišćene od sjemenki). Dok se paprika prži, u zdjelici razmuti jaja sa malo soli i mrvicom mlijeka. Kada paprika dobije malo boje, zalij ju sa razmućenim jajima. Peci dok se ne počne stvarati korica... Ništa lakše, zar ne?

Jaje na oko & šunka

Potrebno ti je :

  1. 2 jaja
  2. 2,3 kriške dimljene pureće šunke
  3. maslac

Na maslacu prži pureću šunku (naravno, možeš koristiti i neku drugu, ali pureća je definitivno među zdravijima). Kada porumeni, izlij jaja na nju, a žumanjke lagano popapri. I to je to :)

Polutvrdo kuhana jaja

Ako si i ti ljubitelj kuhanih jaja, ali nikako ti ne polazi za rukom da ono iznutra ostane mekano - evo nekoliko savjeta:

Najprije jaja stavi u hladnu vodu i grij na štednjaku dok voda ne proključa. Pusti da se kuhaju oko 1 minute. Makni ih sa štednjaka i drži u vreloj vodi oko 5 minuta.

Uz ova jela preporučujemo i neku zdravu voćkicu - poput naranče ili jabuke te juice od svježe cijeđenog voća. Uz ovakav doručak tvoj dan može početi.... Bon appetit!

Dragana Bosanac
Foto: Sxc.hu

doručak