Slika nije pronađena

Bez obzira je li velika ili mala, uredna ili neuredna te dijeliš li je s bratom il sestrom, tvoja je soba tvoje malo utočište i prostor u kojemu vrijede samo tvoja pravila. Zato joj ove jeseni priušti mini make over za koji trebaš par dobrih ideja i malo slobodnog vremena. Uposliš li i najbolju frendicu, pred tobom je sigurno dan pun smijeha, kreativnosti i što je najvažnije dobrih vibracija.

Mi ti dajemo par ideja od  kojih možeš početi :

Memo ploče

Početak nove školske godine donosi ti puno obaveza, a da nijedna ne bi bila zaboravljena, pobrinut će se ploča na koju možeš stavljati podsjetnike, zabilježiti dogovore, brojeve telefona i sve što ti treba. Za početak ti je dovoljna obična šperploča na koju pribadačama možeš pričvrstiti gotovo sve, a odlično će se uklopiti u prostor iznad tvojeg radnog stola.


Ploču možeš ukrasiti stvarčicama po svom ukusu kao što su raznobojni komadići tkanine, novinski izresci, razglednice, slike i slično.

Kutijice za nakit

Osim što mogu uljepšati tvoju sobu, mogu biti i originalan dar za tvoje prijateljice. Nabavi običnu drvenu kutijicu koja  je dovoljno velika da u nju stane tvoj nakit te ju ukrasi svojim omiljenim motivima.


Tu će ti pomoći markeri u boji ili pak oni sa šljokicama kojima možeš ispisati svoje ime ili pak malo glittera kojeg uz pomoć posebnog ljepila možeš nanijeti na kutiju.

Police

Napravi malo mjesta na polici koja je obično zatrpana knjigama i bilježnicama te njezin donji dio oblijepi s ukrasnim papirom ili pak tebi dragim posterom. Nakon toga na nju možeš staviti neke od svojih omiljenih stvari koje imaju i ukrasnu ambalažu kao npr. bočicu svog najomiljenijeg parfema. Tako ćeš stvoriti pravi mali ženski kutak, neodoljiv za druženja s frendicama.


Kolaži

Izrada kolaža jako je zabavna jer osim što se možeš poigrati sa svojim slikama ili slikama sebe i svojih prijateljica, možeš također upotrijebiti neke motive koji te uvijek razvesele te pustiti mašti na volju.


Bilo da se radi o tvojoj omiljenoj  zvijezdi, sportu kojim se baviš ili pak zemlji u koju bi voljela otputovati, najbolji izbor biti će nešto što će u tebi pobuditi dobre osjećaje. Slike ili fotografije zalijepiš na podlogu koja može biti običan bijeli papir ili pak onaj u boji te potom kolaž uokviriš staklenim ili plastičnim okvirom.

Kako izgleda tvoja soba? Predloži nam neku svoju ideju kako ukrasiti sobu.

Pročitaj još i...Četiri mini projekta za još ljepšu sobu
Sonja Curi
Foto: Photoxpress.com, sxc.hu

soba Uređenje ideja diy