Slika nije pronađena

Većina će djevojaka ove stvari u svom izgledu skrivati i pokušavati ispraviti, ali one su zapravo u nekom trenutku bez ikakvog razloga postale mane i nedostaci. Stvarno to nisu i nema opravdanog razloga zašto bi te bilo čega s ove liste trebalo biti sram.

U svijetu gdje se stalno stavljaju fotke i videi na društvene mreže, puno je veći pritisak na curama da izgledaju 'savršeno' i kao da su bez ijedne mane. Čak se i neka obilježja u našem izgledu koja su skroz normalna i ljudska, počinju smatrati strašnim nedostacima koji se pod svaku cijenu moraju sakrivati! Jer ako netko vidi da imaš podočnjake ili da ti se koža sjaji jer imaš masniju – to će biti katastrofa. A ne bi trebala biti. Postoji čak 9 takvih obilježja u izgledu cura koja se danas smatraju manama, a nema uopće opravdanog razloga zašto bi to bile mane.

1.Dlačice na nogama iznad koljena ili na rukama
Imati dlačice bilo gdje na tijelu ako si cura se počelo gledati kao problematično i nešto što si jedna djevojka ne bi smjela dopustiti. I tako se počelo brijati SVE. Ali zašto brijati primjerice dlačice na nogama na dijelu iznad koljena ili na rukama kada su tu ionako dlačice toliko svijetle da se jedva vide? Kada ih počneš brijati, postat će tamnije i uočljivije, ali ako ih ne diraš, teško da će se i vidjeti! Osim toga, brijanje ruku je također poseban problem, svi imamo dlačice na rukama – neki izraženije, a neki manje, ali ne smatra se ružnim ako ih ne obriješ. Ovo je skroz drugačije od dlačica na nogama ili ispod ruke. Ove na rukama stvarno ne bi trebale biti smetnja.

2.Podočnjaci

Imati podočnjake je normalna stvar, nećeš se svaki dan naspavati i bit će dana kada će se više vidjeti. Postalo je nekako normalno da ih se treba sakriti sa 30 slojeva proizvoda za šminkanje, jer nitko ne smije znati da si umorna. Umjesto da tražiš korektor s najvećim prekrivanjem, pokušaj ići ranije spavati, jesti što zdravije, piti dovoljno tekućine tijekom dana i pokušati smanjiti stres. To će sve pomoć i da izgledaš zdravije i bolje. Podočnjaci su normalna stvar, a ne mana ili nedostatak kojeg se treba sramiti jer ga imaš.

3.Stršeći zubi

Aimee iz serije 'Sex Education' ima primjerice ovakve zube. Ljudi koji ih imaju će u školi biti predmet ismijavanja i dobit će neki nadimak 'Zekoslav Mrkva' ili nešto slično, što će samo utjecati na manjak samopouzdanja i osoba se može prestati smiješiti. Što je glupo! Jer ovo je stvar genetike, neki se jednostavno rode s takvim zubima i neće im ni aparatić pomoći, a sigurno nije normalno ni da s 15 godina idu na plastičnu operaciju kako bi ih ispravili. Zezati nekoga zbog toga je jednostavno okrutno jer ovo nije mana.

4.Zaobljena (okruglasta/ovalna) brada

Još jedna stvar s kojom se rodimo, ali na koju se danas gleda kao mana je oblik lica. Poželjno je imati izražene crte lica, visoke jagodice i izraženu čeljust, ali nikako ne zaobljenu čeljust, ne ne, to se smatra ružnim. I zato cure koriste konturiranje i bronzere da promijene oblik lica kako bi fejkale da imaju izraženije crte lica. Postoje različiti oblici lica i svatko će se roditi s nekim, i niti jedan nije grozan toliko da se na njega gleda kao nedostatak. To je tvoje lice, zašto bi htjela nečije tuđe?

5.Duži drugi prst na nozi

Postoje i cure koje odbijaju nositi sandale ili bilo kakve cipele s otvorenim prstima jer ih je sram zbog toga što im je drugi prst na nozi dulji od ostalih. Ide se čak i na operacije smanjivanja prstiju. Trebaš znati da ovo uopće nije mana. U Staroj Grčkoj ovo se smatralo idealom ljepote i ako malo pogledaš njihove kipove iz tog razdoblja, vidjet ćeš da svi imaju dulji drugi prst nego palac.

7.Strije

Na nogama, trbuhu ili stražnjici curama se u različitim godinama mogu početi pojavljivati strije, pogotovo ako si u nekom trenu dobila ili izgubila puno kilograma u kratkom roku. One nisu ništa ružno ni sramotno, nego skroz normalna i jako česta pojava kod cura. Iznenadila bi se koliko nas ima strije. Neće te nitko osuđivati zbog njih ako ti se vide kada nosiš kraće odjevne kombinacije.

6.Masna koža koja se sjaji

Masna se koža isto počela gledati kao nedostatak, a tu nije pomogla niti beauty industrija koja izbacuje sve više proizvoda koji će pomoći baš s tim – da se ne primijeti da imaš masnu kožu. Da, masna je koža problematičnija jer će se češće dogoditi da ti se začepe pore i stvore prištići, ali masna koža kao masna koža koja će se sjatiti na suncu nije nešto što bi trebalo brinuti cure. Ne moraš stavljati svako malo puder da ubije sjaj ili tapkati s maramicom. Neka se sjaji!

8.Tanke usne

Za puno će cura ovo biti nedostatak i izvor nesigurnosti. Otkad je Kylie popularizirala pune, velike usne, male su postale smrtni neprijatelj. Svi precrtavaju usne i stavljaju filere samo da sakriju da imaju male usne. Ali to uopće nije neki nedostatak, pa što onda ako imaš tanke usne. Bit će ljepše ako staviš na njih malo ruža nego da ih precrtaš i da izgledaš kao klaun.

9.Crne točkice na nogama koje ostanu i nakon brijanja

I zadnja stvar su one crne točkice koje se nekim curama pojavljuju na nogama već drugi dan nakon brijanja, kao da dlačice već kreću rasti i vide se. Neki jednostavno imaju deblje i tamnije dlačice, što možeš ako si jedna od njih. Nije kraj svijet niti nešto čega bi se trebala sramiti i zbog toga ne nositi kratke suknje i hlače. Vjeruj, to ionako sigurno nitko neće uočiti. Pogotovo preko ljeta kada ti noge malo i potamne.

Pogledajte još:

Želiš izgledati elegantnije? Onda nikako nemoj nositi ovih 8 stvari

Misliš da nisi zgodna i privlačna? Ovih 9 stvari u izgledu se ne čine bitne, ali itekako jesu

Djevojku dočekala neugodna situacija na odmoru – nisu ju pustili na party brod zbog izgleda

Tijelo nisu mane Izgled mane nedostaci

Još vijesti