Slika nije pronađena

Prema nekoj definiciji tinejdžerstvo počinje s navršenih trinaest godina (thirteen >> teen) i nitko nikad nije rekao da je to lako životno razdoblje. Čak naprotiv. Hrpa problema i životnih stvari koje tek trebaš naučiti.

Postoji lista stvari koje je bolje naučiti što prije u životu, a pubertet je razdoblje kad ćeš se susresti s većinom njih. Dakle, ovo je popis s kojeg bi trebala znati većinu stvari, a to ne znaš – bolje se pozabavi što prije time jer će ti biti lakše kasnije. Nikad nije kasno, ali bolje je što prije.


1. Ako mu se sviđa neka druga cura to ne znači da je ona bolja od tebe
– ako te ostavio zbog neke druge to samo znači da možda više voli sportašice, a ti glumiš u kazalištu. Ne uzimaj to osobno,


2. Nikad nemoj biti s njim samo zato što ti je bed reći 'NE'
– bit će ti bed par dana, ali preživjet ćeš. Bolje reći ne nego biti u lošoj vezi.

3. Dečki ne čitaju misli – ako želiš nešto moraš mu to reći. Bilo da se radi o tome da želiš ići u kino ili da želiš isprobati neku novu pozu. Čitanje misli funkcionira samo u fejk filmovima.


4. Ozbiljne razgovore ne vodi preko poruka – VJERUJ NAM. Svađe i rasprave najbolje je voditi uživo. Poruke su za 'dobro jutro' i 'laku noć' dopkanje.

5. Ne dejtaj s bivšim svoje bff – PRVO JE PITAJ! Ako kaže da joj je svejedno, pitaj je još jednom. Ne isplati se izgubiti bff zbog frajera.

6. Ne treba ti biti bed otići kod ginekologa – ginekolog je kao zubar, ista stvar. Važno je brinuti o zdravlju pogotovo ako si žena.


7. Loše ocijene nisu odraz znanja – ako si dobila jedan iz biologije, ali stvarno voliš taj predmet nemoj odustati. Loše ocijene ponekad imaju veze s tim da je profesor loš.

8. Nećeš uvijek biti ono što si sad – ako si u bedu jer si u nepopularnoj ekipi, stvari se mijenjaju. Možda u srednjoj ili faksu upoznaš cool ekipu s kojom ćeš se osjećati puno bolje. A i što zapravo znači biti popularan? Pojam se mijenja s godinama.


9. Bez nekih je ljudi jednostavno bolje
– bed ti je reći curama što misliš jer se bojiš ostati sama? Nemoj. Uvijek ćeš naći nekog svog, možda će potrajati malo i bit će ti teško, ali nemoj se okružiti ljudima s kojima se ne osjećaš ugodno.


10. Nije smak svijeta ne imati dečka – jednog ćeš dana izgovoriti: 'Ajme fale mi oni dani kad sam bila solo, biti u vezi fkt nije lako'. Možda i nećeš, ali ćeš na sekundu to pomisliti. Naravno da je teško biti solo ako si jedina bez dečka, ali to je samo faza. Obećajemo.

Foto: Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Ovo je smisao života - poslušaj savjete najvećeg party animala svih vremena

U bedu si i ne znaš što bi sa životom - 3 načina kako postati superzadovoljni sobom

Trikovi starijih cura - kako doći do toga da te baš boli briga što drugi misle o tebi!

tinejdžer znanje

Još vijesti