Slika nije pronađena

Nadamo se da ti ove stvarčice neće trebati u svrhu samoobrane ili zaštite, ali nije loše imati ih kod sebe, jer nikad ne znamo što se može dogoditi. Manijaka ima na sve strane, bilo u manjim ili većim gradovima, a pogotovo ako živiš u većem gradu. Treba se znati zaštiti.

Ono što je super s ovim stvarčicama je to da se ne radi o nekim velikim stvarima ili nečemu što nemaš već sada doma. Samo ih vjerojatno nikada do sada nisi gledala kao stvari koje ti mogu poslužiti kao spas u opasnim situacijama. Iako se nadamo da ti neće trebati, dobro je biti spreman na sve. Neće ti zauzeti puno mjesta, a mogu itekako biti od koristi. Ne moraš ih niti nositi sve, nego one koje misliš da bi bile najbolje za tebe i situacije u kojima se možeš naći. Evo o kojih se 7 radi i kako ti svaka od njih može pomoći.

1.Sol

Da, sol. Ne mislimo na situaciju kada ti hrana nije dovoljno slana, nego kada te netko napadne. Bilo čovjek ili neki pas koji nema vlasnika, a vidiš da pokazuje znakove agresivnosti. Možeš ju staviti u neku malu posudicu koja se da zatvoriti i ubaciti u torbicu. Kada se nađeš u opasnosti, samo ju posipaj u lice onoga koji te napada, ciljaj oči. To će ti dati prednost da pobjegneš.

2.Fejk novčanik

Pljačke i napadi na cesti, čak i usred dana, nažalost postali su prečesta pojava. Kada ideš negdje sama ili znaš da ideš u neki dio grada gdje se ne osjećaš sigurno, ubaci u torbu fejk novčanik koji će biti prazan. Ili možeš u njega staviti Monopoly novac. Ako te netko ide opljačkati, samo ga izvuci iz torbice, baci na pod i pobjegni koliko te noge nose. Lopov će stati pokupiti novčanik, a sebi si dala prednost za bijeg. Ovdje samo treba paziti da taj novčanik bude drugačijeg oblika ili veličine od tvog novčanika, da se ne zbuniš. Nije loše staviti u njega i neke fejk ili stare kartice, da izgleda što više pravo.

3.Ručni sat

Ručni sat može biti i više od samo modnog dodatka. Da, uništit ćeš ga ako ćeš ga koristiti u svrhu samoobrane, ali vrijedi spasiti sebe, a ne sat. Samo ga spusti u dlan, tako da ga držiš i da sat gleda prema gore, da ti je na vanjskom dijelu prstiju. Pomoći će da kada udariš nekoga šakom, da udarac bude bolniji i jači.

4.Četka za kosu

Osim što će dobro doći u slučajevima kada ti se frizura pokvari, dobro će ti doći i ako te netko napadne. Vjerojatno nisi nikada gledala na četku za kosu kao dobro oružje, ali može biti, zbog bodljica s kojima se zapravo češljaš. Ako ćeš s njom ciljati prema očima napadača, to može itekako pomoći. Nećeš mu iskopati oko, ali znaš da nije ugodno kada se pikneš u oko i to ga može omesti. Osim toga, neke četke danas imaju i mogućnost da se otvore i da se u njih nešto spremi (recimo novac), jer ako te netko i ide pokrasti, neće ti ukrasti četku za kosu.

5.Zubni konac

Zubni konac može imati puno uloga osim one glavne, da ti očisti zube. Ako ti se nešto loše dogodi, od njega možeš itekako imati koristi. Možeš ga koristiti kao nešto čime ćeš učvrstiti zavoj ako se ozlijediš, od njega možeš napraviti i vezice za cipele, zavezati nekoga, rezati hranu, čak i upecati ribu. Tako mala stvarčica, a tako korisna.

6.Zip vrećica

Zip vrećice najčešće koristimo za pospremiti hranu, ali nije loše ni imati uvijek jednu kod sebe, za one nenadane situacije. Pogotovo primjerice ako ideš kampirati, u prirodu na neku dugu šetnju ili nekom stazom koja ti nije poznata. Zalutati i izgubiti se nije nešto što je nemoguće da ti se dogodi. Prvo i najbitnije, može ti pomoći očuvati mob od vode ako primjerice krene grozan pljusak. Uz to, možeš u nju spremiti neke bitne dokumente, da budeš sigurna kako ti se neće uništiti. Ona ti može pomoći za pročistiti vodu da bude pitka. Trebaš samo ugrabiti vodu u nju i staviti na sunce.

7.Bočica od parfema koja se može ponovno napuniti

Neke bočice od parfema ili body sprejeva se mogu otvoriti i ponovno napuniti, a kada imaš jednu manju takvu praznu, možeš ju napuniti mješavinom vode i sapuna/sredstava za čišćenje ili vodom sa soli/nekim ljutim začinom – i može ti biti umjesto sredstva za samoobranu ako ga nemaš ili ne znaš gdje kupiti.

Pogledajte još:

Šetala je sa slušalicama, dok se iza nje odvijala prava drama - djevojka nije ni slutila da je u opasnoj situaciji

Situacije koje mogu biti zaista opasne – obratite pažnju na ovih 4 da se ne dovedete u opasnost

14 stvari koje svaka cura treba uvijek imati u torbici – bez njih ne bi trebala ići nigdje

Pomoć opasnost samoobrana opasne situacije

Još vijesti