Slika nije pronađena

Ne znaš što točno kupiti za rođendanski poklon, a niti nemaš baš previše novaca? Uvijek postoji i rješenje za to. Za neke od ovih 5 savjeta ti nije potrebna niti jedna kuna! Zato rukavi gore i baci se na posao.

Kupnja savršenog poklona uvijek je jedan od najvećih problema. Što kupiti, kako kupiti, hoće li mu/joj se svidjeti, ima li već možda isto ili slično… To su samo neka od pitanja koja si postavljamo u glavi prilikom kupnje poklona. Još su teže situacije kada se i ne nalaziš u najboljoj financijskoj situaciji – nemoj se sramiti, nisi jedina! Upravo zbog toga smo izdvojili par savjeta za izradu rođendanskih poklona koje možeš napraviti kod kuće. Najbitnije stvari jesu da će ti zaista trebati nešto malo (za neke skoro i ništa) novaca, a svi ti pokloni su personalizirani i napravljeni od srca. U podosta slučajeva osobe koje prime home made personalizirane poklone se osjećaju puno zahvalnije upravo zato jer znaju da se je za izradu tih poklona odvojilo određeno vrijeme da se naprave, a ne da smo samo otišli u dućan, kupili poklon i spremili ga u ukrasnu vrećicu. Razlika u načinu i prihvaćanju poklona je ooooooogromna!

Fotografije vaših uspomena u lepezi

Specifičan dar, a opet poseban i budi uspomene. Za početak, uzmi dugi komad pravokutnog papira. Izreži ga po dimenzijama fotografija koje ćeš isprintati (sve ovisi koliko fotografija želiš zalijepiti na papir). Papir rukom savini u oblik lepeze te zalijepi fotografije jednu ispod druge da dobiješ oblik lepeze koju možeš sklopiti. Nakon toga, uzmi ili napravi malu kartonsku kutijicu iste dimenzije kao i jedna fotografija, savijenu lepezu s fotografijama pospremi unutra te kutijicu izvana ukrasti po želji. Napravi je personaliziranom tako da osobi kojoj daješ ovaj poklon ostane i lijepo pakiranje u kojem je dobila poklon! Video kako to napraviti, možeš pogledati OVDJE.

Kartonski okviri s cvijećem

Za početak, moraš dobro razmisliti koju ćeš riječ upotrijebiti za ovaj poklon. Hoće li to biti nečiji inicijali imena ili npr. skraćenica BFF ako to poklanjaš najboljoj prijateljici. Kada se odlučiš koja će to riječ biti, od kartona u 3D obliku izreži tu riječ. Napomena je da ne smiješ imati podlogu jer ćeš na to mjesto zalijepiti spužvu u koju ćeš ugurati stabljike cvijeća. Kada si izrezala slova, ljepilom (nekim jačim, tipa UHU) s bilo koje strane zalijepi spužvu u koju ćeš gurati stabljike svijeća. Nakon što si zalijepila spužvu – nabavi cvijeće! Može biti cvijeće bilo koje vrste – još i najbolje ako je iz maminog vrta jer će šarenilo boja i vrsta zasigurno uljepšati sveukupni dojam. Sa stabljika cvjetova istrgaj lišće i moguće trnje (ako su u pitanju ruže) te ih utakni u spužvu. Pazi kada režeš stabljike da ti sve budu iste veličine da ti na kraju i cvjetovi budu u istoj ravnini.

Kuponi za kućanske poslove

Ovaj poklon će se definitivno najviše svidjeti majkama! U pitanju su homemade kuponi za koje ti je potreban samo papir i lijepi marker… Izreži papir u više manjih kartica pravokutnih oblika tako da svaka kartica predstavlja jedan kupon. Na svaki kupon zapiši jedan kućanski posao koji ćeš obaviti. Na primjer, brisanje podova, pranje prozora, čišćenje ormara, usisavanje i sl. Vjeruj mi, mami će ovo biti najdraži poklon ikad! Ti ćeš potrošiti 0 kuna, a svoje slobodno vrijeme ćeš produktivno ispuniti kada će mama svaki dan izvući jedan novi kupon.

Domaći keksići kao iz slastičarne

Već svi znamo da su keksići jedna od najlakših slastica koje možeš pripremiti kod kuće. Iskoristi to u obliku poklona! Ispeci obične keksiće te ih ukrasi nekom kremom u boji i pospi ih šarenim mrvicama. Da bi poklon još elegantnije izgledao, pronađi neku lijepu usku bijelu kutiju te ih poslaži unutra jedan do drugoga, a na poklopac kutije markerom zapiši lijepu rođendansku poruku. Dar će izgledati kao da si ga naručila iz neke fancy slastičarne!

Memorie box ili memorie wall

Radi se o kutijici uspomena. Uzmi jedan duži vremenski period prije rođendana, npr. tvoje najbolje frendice, i skupljaj bilo kakvu vrstu uspomena koju ste prošle zajedno. To uključuje i običnu kartu za kino, ali ste išle zajedno i to je jedan dio uspomena koje ste proživjele zajedno. Osim toga, može uključiti i nešto što je ona spomenula da joj se sviđa kao npr. ukosnice ili mirisna svjećica. Sve to skupljaj, svaku stvar zasebno upakiraj u zaseban ukrasni papir te posloži u kutiju ili pomoću špagica objesi na mini pano. Poklon je itekako personaliziran jer se sastoji od vaših uspomena, a izgledat će predobro kada će svaka stvar biti zapakirana sam za sebe.

Foto: twinsandcoffee.com/ Pexels/ Instagram/ chickenbabies.com/ thekiwicountrygirl.com/ rover.ebay.com

Petra Sokolić

Pogledajte još:

Frend(ica), dečko ili cura imaju rođendan tijekom društvene izolacije? Evo kako svejedno pokloniti nešto kul

Viralan hack koji će ti pokazati kako zamotati poklon – čak i kad se čini da nemaš dovoljno papira

Rođendan tvog dečka se bliži, a ti i dalje nemaš poklon? S ovim stvarima ne možeš pogriješiti

poklon diy rođendan personalizirano rođendanski poklon

Još vijesti