Slika nije pronađena

Postoji razlog zašto celebovi izgledaju tako dobro na svakoj fotki. Dok neki od njih imaju besprijekoran ten i dobre gene, drugi znaju trikove pomoću kojih ispadnu bolje.

Koliko smo samo puta sami sebi izgledali lijepo i bili zadovoljni te nam se nakon toga javila ideja da bi se trebali ufotkati? Uz ovo retoričko pitanje slijedi i nastavak - koliko smo puta izgledali loše nakon što bi fotić blicnuo? Vjerojatno milijun.

Nerijetko smo si jako slatki uživo, a na fotkama izgledamo katastrofa pa nas to baci u bed. Ne treba se deprimirati zbog toga što postoje trikovi koji će pomoći da na svakoj fotki izgledaš dobro:

Kut je najvažniji

Crveni tepih je spojio dva pojma- `fotkanje` i `kut`. Tijelo treba okrenuti za 45 stupnjeva u jednu stranu, ramena okrenuti prema kameri te jednu nogu smjestiti lagano ispred druge. Ovaj kut poziranja je idealan jer smanjuje struk i čini nas višima. Ako voliš pozirati s rukom na boku, a imaš kratak torzo, ruke trebaš staviti ispod struka. U slučaju da imaš duži torzo trebaš napraviti obratnu stvar - ruku smjestiti iznad struka.


Fotka s plaže

Savršena fotka s plaže bit će ona na kojoj ležimo na trbuhu koji će izgledati ravniji. Koljena treba povući prema gore i izbaciti guzu ili trebamo rukama poduprijeti svoj dekolte što znači da grudi gledaju prema kameri. Za cure koje žele pokazati obline slijedi savjet: lezite na bok, stavite glavu na svoje ruke i smjestite koljeno do dna drugog koljena kako bi napravili zaobljeni kut gledanja.


Kako spriječiti podbradak

Fotić će uvijek `spljoštiti` naše značajke lica ili tijela te zato želimo vizualno izdužiti svoj vrat. Ramena treba držati iza, malo izbaciti vrat naprijed poput pjetlića te nagnuti bradu u lijevu ili desnu stranu, ali ne jako. Ova poza može izgledati čudno, ali će na fotki izgledati odlično.


Duže noge? Nema problema!

Ako prekrižimo noge, a direktno smo okrenuti prema fotoaparatu tada se stvara dojam kao da su noge i tijelo raspolovljeni na dva dijela. Noge treba namjestiti tako da se noga koja je okrenuta prema fotiću nalazi preko druge noge. Stopala trebaju biti okrenuta sa strane kako bi se naglasili mišići.


Grupne fotke

Ako stojimo ili sjedimo na grupnoj fotki, a nalazimo se na kraju tada trebamo usmjeriti bokove prema strani gdje stoji grupa. Ramena bi bilo dobro okrenuti prema kameri te ih malo povući prema nazad kako bi struk bio istaknutiji. U slučaju da stojimo u sredini tada trebamo malo uzdignuti stražnjicu kako bi struk s prednje strane izgledao ljepše.


Gdje s rukama?

Ako svoje ruke stavljamo na nekoga, primjerice na prijateljicu ili dečka tada trebamo paziti na jednu jedinu stvar. Radi se o tome da ruke trebamo odmaknuti nekoliko milimetara od sebe kako ih ne bi `zgnječile` pa da izgledaju deblje i veće nego što jesu.


Treba sjediti poput balerine

Kada sjedimo naš torzo izgleda savijeno te trebamo razmišljati o tome kako plesači sjede taman prije nego se upali blic. Ako nas fotografira netko tko stoji, a mi sjedimo tada trebamo razmišljati o prekriženim nogama i da dlanove stavimo u krilo. Osim toga i leđa trebaju biti ravna što automatski izdužuje naš vrat i povlači ramena unatrag što nas može učiniti vizualno višima.
trikovi kako izgledati savršeno na fotki fotke fotkanje

Još vijesti