Slika nije pronađena

Dok se okine jedna fotka potrebna je sekunda, a kako ćeš u toj sekundi stajati, kako ćeš namjestiti glavu ili kakvu ćeš odjevnu kombinaciju odabrati – sve ovo može utjecati na to kako će fotka ispasti.

Ne moraš biti nezadovoljna s izgledom svog tijela, ali svejedno možeš željeti na fotkama izgledati malo mršavije i utegnutije nego u stvarnosti. Pogotovo ako planiraš fotke objavljivati na nekoj od društvenih mreža. Nije ništa loše htjeti se pokazati u što boljem svjetlu i izgledati što je moguće bolje na fotkama. Ukoliko nisi profić u korištenju Photoshopom ili drugim programima za obradu fotki, nije sve izgubljeno. Trebaš samo primijeniti neke stvari kod fotkanja, kao što su poza u kojoj ti je tijelo ili kut držanja mobitela/fotića. Imamo 7 savjeta koji nisu nemogući za primijeniti, a zbog kojih ćeš na fotkama izgledati mršavije.

1.Fotkanje iz ptičje perspektive
Puno trikova koje ćemo ovdje spominjati nisu stvari koje nećeš uspjeti izvesti sama ili za koje će ti trebati profi fotograf. Ovo je jedan od tih. Fotkati se možeš iz različitih kutova, ali onaj koji je najbolji kada želiš izgledati mršavije je – ptičja perspektiva, tj. fotkanje iz gornjeg kuta. Mobitel ili fotić samo malo podigni iznad visine svoje glave ili ga stavi na policu koja je nešto viša od tebe i od tamo okini fotku. Iz ovog ćeš kuta izgledati mršavije nego da je fotić u ravnini s tobom ili da te se fotka odozdo. Pomaže i ako za ovakve fotke gledaš u kameru, prema gore, to će učiniti i da ti vrat izgleda dulje.

2.Položaj glave
Ovo može napraviti jako veliku razliku na fotkama. Kada želiš izgledati mršavije, nikada ne bi trebala glavu naginjati prema natrag jer će tako izgledati da ti je brada veća, a tako i cijelo lice. Čak iako misliš da imaš podbradak (a vjerojatno nemaš, već ga samo ti vidiš i nitko drugi), radije drži glavu ravno, najnormalnije što možeš. Tako jednostavno.

3.Položaj tijela
Bitna stvar je da ne budeš tijelom okrenuta prema fotiću, jer kakvu god pozu zauzela, ovako ćeš sigurno izgledati veće. Bolje je da se mrvicu barem okreneš u nekom smjeru od kamere, ovisno o tome kako ti bolje izgleda, da se ispraviš i paziš da ti ramena nisu pogrbljena. Dobar je trik i da jednu nogu staviš ispred druge te da ti prsti te noge gledaju prema kameri, ona tipična Instagram poza. Ne koriste ju sve cure bezveze.

4.Uvuci trbuh
Ovo uopće ne treba ni spominjati. Tih par sekundi koliko poziraš za fotku, uvuci trbuh, ali pazi da ne pretjeraš ili da zbog toga izgubiš ravno držanje, jer onda nisi ništa napravila. Leđa i ramena ti trebaju i dalje ostati stajati ravno. Nemoj uvući trbuh previše, jer osim što ćeš izgubiti držanje, izgledat će preočito da fejkaš.

5.Položaj ruku
Još jedna bitna stvar ako želiš na fotkama izgledati što je mršavije moguće je da paziš gdje su ti ruke. Nikada nemoj držati ruke ravno uz tijelo, to nikako neće ići u tvoju korist. Dvije dobre poze su da ih držiš ravno uz tijelo, ali malo odmaknute od tijela, kao djevojka na fotki, možeš iskoristiti torbicu da to izgleda prirodnije ili možeš uvijek jednu ruku staviti na bok. Kada radiš prvu pozu, izgledat ćeš mršavije ako tako držiš ruke zbog toga što su ti skroz ravne i onda izgledaju dulje i tanje.

6.Tamna odjeća
Trik kojim se također možeš poslužiti je pametno biranje odjevne kombinacije. Ako znaš da ćeš se tamo gdje ideš sasvim sigurno fotkati, odjeni neku tamnu kombinaciju, u njoj ćeš na fotkama izgledati mršavije. Tamna odjeća stanjuje ljude, a i izgleda malo dramatično i elegantno. Isto tako, kod izbora odjeće, pazi da ne nosiš nešto što je jako široko, tako ćeš izgledati još deblje nego što stvarno jesi.

7.Frizura
I zadnja stvar na koju treba obratiti pažnju je frizura. Postoji jedna frizura koju bi pod svaku cijenu trebala izbjegavati za fotkanja, a to je zalizani rep ili bilo koja druga jako zalizana frizura. Kada ti je kosa raspuštena ili kada imaš koji pramen da uokviruje lice, to će napraviti da ti lice, vrat i ramena ne izgledaju veće ili šire nego što jesu, dok će zalizane frizure to sve samo naglasiti.

Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Look Studio

M.T.

Pogledajte još:

Besplatne, a odlične! 7 aplikacija za uređivanje fotki i za stavljanje filtera koje treba imati svaka Insta cura

Influencerica na svom profilu otkriva istinu iza savršenih fotki – ni Insta modeli ne izgledaju kao na fotkama

Želiš što više lajkova na fotkama na Instagramu? Ovih 7 tipova fotki ti to garantiraju

Izgled izgledati mršavije fotke foto trikovi mršavije trikovi fotkanje

Još vijesti