Slika nije pronađena

Znaš ono kad odlučiš ići van i taman kreneš skinuti lak za nokte kako bi u zadnjoj minuti nalakirala nokte i skužiš da nema acetona? Naravno da dućani više ne rade, u flašici nema više ni kapi, a tvoji nokti izgledaju OMG.

Svaka cura bila je barem jednom u takvoj situaciji, a ovo su neki trikovi koji te definitivno mogu spasiti. Pročitaj ih, zapamti i sjeti u kriznoj situaciji.

1. Lak za kosu - našpricaj lak za kosu po noktima te papirnatim ubrusom skinite ostatke laka za nokte.


2. Parfem
 - ali pravi, ne toaletna voda, na isti će način pomoći u skidanju laka s noktiju. Dakle, samo našpricaj po noktima i skini sa toaletnim papirom.


3. Novi lak
 - lakom za nokte (najbolje prozirni)  nalakiraj nokat po nokat, te isto tako odmah pomoću papirnatoga ubrusa skidajte lak s noktiju. Nemoj čekati da se osuši nego odmah skidaj s papirom.


4. Topla voda - lak s noktiju možeš skinuti i toplom vodom. U posudu ulij toplu vodu, umoči prste u nju i drži 15 minuta. Nakon toga, lak za nokte će omekšati. Izvadi prste i trljaj ih krpom dok lak potpuno ne ukloniš.

5. Dezodorans ili sprej za kosu - uzmi dezodorans ili sprej za kosu i stavi na vatu, a zatim nježno utrljaj na nokte. Prije toga, nokte možeš odmočiti u toploj vodi. Kad lak za nokte potpuno ukloniš, u nokte utrljaj losion za tijelo.

6. Limun – nareži limun na krište. Nokte namoči u toplu vodu 10 minuta. Kriškom limuna trljaj nokte. Ovo radi samo ako nemaš zanoktice ili ranice jer mi te moglo jako peckati.


7. Jabučni ocat – pomiješaj jednaku količinu limunovog soka i jabučnog octa. Nokte prvo odmoči u vodi, zatim u smjesu limuna i octa namoči vaticu koju ćeš zatim zamotati oko nokta (možeš učvrstiti aluminijskom folijom). Pusti da tako stoji pola minute do minutu, zatim skidaj jednu po jednu i lagano trljaj nokat da otpadne ostatak laka za nokte.

8. Alkohol – možeš koristiti sanitarsko sredstvo za ruke, medicinski alkohol ili rakiju/votku.

Potopi ruku u mlaku  vodu 10-ak minuta, a zatim umočite vatu u alkohol i trljaja. Ponovite postupak  trljanja  nekoliko puta ako je potrebno.


Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Ruke koje osvajaju - 5 must nijansi lakova za nokte za van

Imaš ih sto u ladici, ali samo jedan je VRH – ovo je najpopularnija boja laka za nokte

Izum koji će spasiti mnoge cure – lak za nokte koji sprječava silovanje

lak skidanje lak za nokte

Još vijesti