Slika nije pronađena

Hrvatska gospodarska komora je procijenila da ćemo moći kupovati po cijenama sniženim više od 50%, ponegdje čak i do 70%.

Ovakvu znatnu uštedu kupci u Hrvatskoj mogu ostvariti samo dva puta godišnje – u zimskom i ljetnom periodu (ljetni započinje 1. srpnja) i ta sezonska sniženja smiju trajati maksimalno 60 dana
, piše Dnevnik.hr.


Valja napomenuti da istraživanja pokazuju da se čak 70 posto ukupnih roba proda na sniženjima, čime su Hrvati dokazali da prate svjetske trendove i navike kupovanja.  Bez obzira na to što je vrijeme božićnog shoppinga iza nas, upravo sada je vrijeme za kupovinu i štednju istovremeno – domaći trgovci tijekom prosinca su nam uglavnom nudili popuste u rasponu od 10 do 30 posto, a sada će kupci konačno 'doći na svoje'.

Prema procjenama HGK u blagdansko vrijeme se očekuje rekordna potrošnja od 12.5 milijardi kuna i vjeruju da će ovo sniženje pridonijeti toj brojci. Napomenuli su iz HGK da se prije kupnje dobro informirati o starim cijenama jer neki trgovci prije sniženja povise cijene pa ju onda malo snize da bi u konačnici potrošač više platio.

Ako na trgovini vidite natpis, primjerice sniženje 50% barem 20% proizvoda stvarno mora biti na tom dijelu trgovine mora biti sniženo po tom postotku.

via GIPHY


Redovna i snižena cijena moraju biti jasno naznačene i vidljive kupcima. Također, vrijedi pravilo da se sva roba kupljena na sniženju može zamijeniti, ali samo ako ostane još proizvoda (valja uzeti u obzir da je ponuda drastično manja na sniženjima).

Generalno se isplati zaputiti u dućan – no, pripazi da baš svi novci ne nestanu iz tvojeg i novčanika tvojih roditelja.

via GIPHY


Foto: Giphy/Pixabay

M.Z.

Pročitajte još:

Sad je pravo vrijeme za shopping - ovo je 8 NAJ šalova ispod 100 kn

Kupiti ili ne kupiti – pitanje je sad?! Postani prava shopping kraljica s malim budžetom slijedeći ova tri pravila

Kupujte pametno: bivši zaposlenik otkrio tajne dobrog shoppinga u high-street dućanima

HGK ušteda sniženje popusti kupnja shopping

Još vijesti