Slika nije pronađena

Bez obzira na to koliko mislimo da poznajemo vlastito tijelo, estetski kirurg Matthew Schulman ga poznaje još bolje. On je otkrio kakva sve može biti ženska pozadina, a to nam može pomoći pri kupovini odjeće.

Dr. Schulman tvrdi da oblik stražnjice ovisi o zdjelici i kukovima te o količini masnoća koje imamo na tim dijelovima tijela. Osim toga, to ovisi i o mišićima na bedrenoj kosti.

Prema njegovom istraživanju postoji pet vrsta stražnjica, a baš kao što znamo veličinu i oblik grudi kako bi znali koji grudnjak trebamo kupiti, tako je isto i sa `guzama` – dobro je znati oblik zbog kupovine hlača, suknji ili gaćica.

Ako želiš pronaći idealnu odjeću za sebe vrijeme je da saznaš koji oblik stražnjice imaš:

Oblik kvadrata

Ovakav oblik karakterizira linija između kuka i bedra koja završava okomito, okrenuta prema dolje. Za djevojke s ovakvom stražnjicom idealne su hlače koje su poput tajica i koje su dosta elastične te podižu guzu. Idealne gaćice za ovakav oblik su tange, ali i bokserice.


Oblik slova `V`

Linija između zdjelice i kukova se nalazi iznutra i tvori slovo `V` na stražnjici. Dr. Schulman tvrdi da je ovaj oblik karakterističan za djevojke širokih ramena i uskih kukova. Idealne hlače bi za ove djevojke bile one mrkva kroja ili nešto kao `boyfriend jeans`.


`A` oblik

Ovaj oblik stražnjice imaju djevojke koje su kruškolike građe, a specifičan je zbog širokih bokova. Idealno donje rublje za ove cure je ono koje ima šire `rupe` za noge, a isto vrijedi i za hlače. Bilo bi dobro kupiti traperice ravnog ili širokog kroja koje bi trebale biti tamne.Okrugli oblik

Okrugla guza je ono što je proslavilo Kim Kardashian i Jennifer Lopez, a to znači da su mišići na stražnjici dosta snažni. Gaćice koje pozadi imaju više materijala su idealne za ovakvu stražnjicu, a idealne hlače su one niskog struka, no niže s prednje strane, a s `viškom` materijala sa stražnje (baš kao i kod gaćica).Obrnuto srce

Ovakve guze su uvijek okrugle i prkose gravitaciji, a karakteriziraju ju zaobljena bedra, ali s većim volumenom u nižem dijelu kuka. Idealne hlače za ovakav oblik guze su one visokog struka te bi se njih trebalo držati.

oblik oblik stražnjice stražnjica