Slika nije pronađena

Odluka vezano uz to koju tetovažu napraviti je odluka koja mijenja život – ipak će ona trajati zauvijek, pogotovo ako nemate novac za skupu i bolnu operaciju uklanjanja tetovaže.

Ispisivanje nekog važnog imena ili datuma na vašu kožu vjerojatno će ostati dirljiv podsjetnik, međutim, ako želite biti kreativni postoje brojni čimbenici o kojima morate dobro razmisliti. Oni koji već imaju nešto na umu, nešto što ste možda vidjeli na Pinterestu, obično je dobra ideja da tražite drugo mišljenje od tattoo majstora koji vam može tetovažu napraviti jedinstvenom. Tko je nekad bilo i sa znakom beskonačnosti ili simbolom Harryja Pottera, ali tetovažama je često suđeno to da postanu repetitivne.
Za one koji žele tetovažu, ali nemaju pojma što napraviti, ovo vam žele poručiti tattoo majstori...

Dina Dicenso, vlasnica tvrtke Gristle Tattoo u Brooklynu u New Yorku, izjavila je za The Independent da biste trebali početi s pronalaženjem tattoo majstora čije radove volite. 'Za ljude koji ne znaju što točno žele dobiti, trebali bi početi s pronalaženjem tattoo majstora čiji stil vole i tražiti da vide njihove dosadašnje radove kako bi možda dobili inpiraciju', rekla je Dina. 'Tattoo majstori obično imaju sketchbookove s mnogo različitih dizajna koje su izradili za potencijalne klijente', dodala je. Međutim, Dicenso priznaje da je idealno barem imati grubi koncept onoga što želite tetovirati na vašem tijelu. 'U idealnom slučaju, najbolje je imati barem općenitu ideju o temi ili elementima koje želite uključiti u tetovažu, a zatim ih u suradnji s tattoo majstorom možete prilagoditi kako bi stvorili tetovažu s kojim ćete dugoročno biti zadovoljni', rekla je.
Luki iz Good Times Tattoo studija u Londonu također savjetuje da prvo dobro istražite sve opcije. 'Mogli bismo predložiti tisuće i tisuće dizajna, ali u konačnici, to mora biti nešto s čim ćete zauvijek biti zadovoljni, tako da nemojte brzati u to', rekao je. Nakon što ste se odlučili za vrstu tetovaže koju želite, odabir tattoo majstora je sljedeći korak - koji zahtijeva pažljivo razmatranje. Dok je većina majstora vješto u tetoviranju osnova - cvijeća, ptica, važnih imena - neki su tattoo majstori vještiji od drugih, pogotovo kada je riječ o određenim tehnikama kao što su portreti ili geometrijski rad. Instagram je izvrsno mjesto za pronalaženje specijaliziranog tatoo majstora čiji rad vam se sviđa, a većina tattoo majstora vam predlaže da pogledate njihov dosadašnji rad prije nego što odlučite.

via GIPHY


Ako ste u potrazi za tetovažom koju nije lako vidjeti - rebra, iza uha, leđa i gležnjevi su dobro skrivena mjesta. S druge strane, ako želite da se vaša tetovaža vidi, vaši prsti, ruke, noge, prsa ili vrat su sva dobra mjesta za razmisliti o njima. Za one koji nisu sigurni, mala tetovaža je dobar početak – na nju uvijek možete dodati nešto u budućnosti. Također, ako želite tetovažu, ali ste zabrinuti za bol, dobra vijest je ta da su neka mjesta manje bolna od drugih. Za one s malom tolerancijom na bol, umjetnici iz New Wave Tattoo studija predlažu izbjegavanje rebara, laktova, prsne kosti, koljena i vrhova stopala, kao i unutarnjih strana ruku.


via GIPHY


Izbljeđivanje je također nešto o čemu trebate voditi računa prije nego što se odlučite za mjesto tetoviranja, pa bi bilo pametno pitati svog tattoo majstora za savjet ako ne želite nekad u budućnosti biti prisiljeni popravljati tetovažu. Tetovaže na prstima i tetovaže s unutarnje strane usnica su najviše skloni izbljeđivanju, ali tijekom vremena većina tetovaže će izblijediti barem malo, pogotovo ako su izloženi znoju, suncu ili trenju. Važno je da koristite kremu za sunčanje i pokušate održavati kožu hidratiziranom.

Što bi vi voljeli tetovirati i gdje?


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

I Jessie J ima tetovažu s greškom! Saznaj što piše i zašto nosi samo hlače visokog struka

VIDEO Pogledaj prije nego zakoračiš u salon – ovako izgleda uklanjanje tetovaža

Oduvijek sanjaš o tetovaži? Ovo su znakovi da si spremna za trajno ocrtavanje kože!

dizajn mjesto vrsta bol oblik tetovaža tetoviranje savjeti tatoo-majstor svaštara