Slika nije pronađena

Čistunci, vrijeme je da razmislite još jednom kada u `gymu` ne želite dezinficirati orbitrek ili sobni bicikl prije korištenja jer se prljavština krije upravo ondje.

Novo istraživanje sa stranice za ispitivanje sprava iz teretane FitRated potvrdilo je vaše najveće strahove – u teretani caruju bakterije i crvići. Naime, dizanje i diranje bučica je puno gore nego da smo trljali ruke po toaletnoj dasci.

FitRated je ispitao sprave u tri teretane kako bi utvrdili koje bakterije se ondje kriju. Ispitivanje je pokazalo da bučice imaju 362 puta više bakterija na sebi nego wc daska, a ni ostatak `gym` opreme nije ništa bolji.


Traka za trčanje na sebi ima 74 puta više bakterija nego voda iz slavine, a sobni bicikl ih ima 39 puta više nego plastična tacna iz menze. Najgore od svega je to što je 70 % pronađenih bakterija u teretani opasno za ljudsko zdravlje.

Ako ćemo vjerovati časopisu Fitness, neka od prljavijih mjesta u teretani su svlačionica (uključujući ormarić za stvari), podloge za vježbanje i vlastita sportska torba.


Kako bi se zaštitili od potencijalnih bolesti i hrpe bakterija prije i poslije vježbanja je dobro dezinficirati svu vlastitu opremu.


Izvor: teenvogue.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Zanimljiv  video: teretana iz 1940. godine - kako je izgledalo vježbanje u prošlom stoljeću?

Vrijeme je za istinu: mitovi o vježbanju u koje vjerujemo

Francuski poljubac prenosi bakterije

Teretana gym bakterije sprave

Još vijesti