Sportski set

„Početi vježbati“ se svake godine nalazi na brojnim listama novogodišnjih odluka. I super je to odluka! Ako ju stvarno i realiziraš. Držimo ti fige da ove godine stvarno i kreneš s njom i ne odustaneš.

Kada kreneš u teretanu, trebat će ti i odjeća i obuća koju ćeš tamo nositi. Možda već imaš u ormaru komade koje možeš koristiti, a možda ćeš neke stvari morati i dokupiti. Ako si početnik u vježbanju koji tek sada po prvi put ozbiljno kreće u tu avanturu, trebaš znati i kakvu odjeću izbjegavati u ovoj situaciji. Neki će ti komadi samo otežati vježbanje. Ne postoji dress code za teretanu i možeš doći u onome u čemu ti je najlakše vježbati, ipak jasno je da nećeš doći primjerice u trapericama. Evo u čemu sve još ne bi trebala doći.

U teretani Želiš krenuti u teretanu, ali se bojiš i sram te? Uz ovih 7 savjeta ćeš se tamo osjećati samopouzdanije

1.Pamučne majice
Možda će ti ovo na prvu zvučati čudno jer uvijek se govori da je bolja ona odjeća koja ima što više pamuka. I je inače, ali ne u ovoj situaciji. Odjeća koja je od 100% pamuka ili ima neki drugi veći udio pamuka u sastavu će se brzo uznojiti, a jako sporo sušiti. To ti može smetati dok vježbaš, može te početi svrbiti, lijepiti se za tebe, možeš dobiti iritaciju, hladiti te previše…

 

 

2.Nakit
Od prstenja preko ogrlica do narukvica. Ovo je mjesto za koje ne treba nikakav nakit. Iznimka su male naušnice jer one teško da će ti smetati. Nakit će ti otežavati izvođenje nekih vježbi i smetat će ti. Radije ga ostavi doma.

3.Grudnjake koji ti ne daju dovoljno podrške
Kada ideš u teretanu, treba ti i dobar grudnjak. Zavodljivi i slatki grudnjaci nisu za ovu prigodu jer najčešće ne daju dovoljno podrške. Treba ti grudnjak koji će „držati sve na mjestu“ jer će ti inače vlastite grudi smetati i mogu te početi i boljeti. Sportski su grudnjaci najbolji izbor.

Vježbanje Osobni trener hollywoodskih zvijezda otkriva tajne kako izgubiti onih par kilograma viška

4.Tenisice za svaki dan
Tenisice za svaki dan nisu tenisice koje ćeš nositi u teretanu. Nisu svake tenisice dobre za vježbanje. Ukoliko stvarno želiš ozbiljno početi trenirati, isplati se kupiti sportske tenisice koje ćeš ovdje nositi. Bit će ti udobnije i lakše trenirati u njima i manje su šanse i da se ozlijediš.

 

 

5.Odjeću koja je preširoka
Možda se ne osjećaš ugodno u super uskoj odjeći ili crop majicama, ali u tom slučaju uzmi komade koji su negdje između uskog i širokog. Ako ti je odjeća preširoka, to može ometati tvoje vježbanje i možeš zapinjati za nju.

6.Odjeću koja je prekratka
Jednako kako ne želiš da ti odjeća bude preširoka, ne želiš ni da bude prekratka. Iako ćeš si možda izgledati super u takvom outfitu, ona nije najidealniji za vježbanje. Bit ćeš stalno opterećena s odjećom i paziti je li sve na mjestu, je li ti se majica previše dignula, jesu li hlačice previše otkrile i slično.

Teretana Vježbanje odjeća što nositi u teretanu odjeća koja nije za vježbanje nije za teretanu kako se obući za u teretanu

Još vijesti