Nesanica

Od brojnih hackova koje svakodnevno možemo vidjeti na TikToku, izdvajamo video ovog liječnika koji je objasnio nekoliko jednostavnih trikova, a da nam mogu pomoći u svakodnevnim borbama koje imamo sa svojim zdravljem – jedan od hackova je i kako lakše zaspati, a postupak je i više no jednostavan.

TikTok nekada zaista ima mnogo suludih ideja, ali ova videa koja nam pokazuju neke jednostavne trikove kojima si možemo olakšati život, su definitivno jedni od onih dobrih koji zaista mogu pomoći ljudima. Tako izdvajamo video jednog liječnika koji je snimio nekoliko jednostavnih hackova, a da nam olakšaju neke zdravstvene poteškoće s kojima se susrećemo na dnevnoj razini.Hack 1: Kako se riješiti mučnine

Ovaj trik pokazuje kako se lako možemo riješiti trenutne mučnine zbog koje mislimo da ćemo povratiti. Potrebno je pomirisati maramicu koja je natopljena u alkoholu i na taj način ćemo se riješiti tog groznog osjećaja! Doktori to često koriste u svojoj praksi jer se tako najlakše spriječi mučnina.

Hack 2: Kako lakše zaspati

Možda zvuči banalno, ali maslac od kikirikija zaista može pomoći da zaspite brže! Potrebno je uzeti zalogaj maslaca od kikirikija prije spavanja i na taj način ćete brže zaspati jer on sadrži brojne hranjive tvari koje pomažu tijelu da se oporavi. Uz to, sadrži jednu prirodnu kemikaliju koja se nalazi i u puretini, a također potiče san.


Hack 3: Kako riješiti umrtvljenost ruke

Umrtvljenost ruke, ili takozvani trnci u rukama, koji nam se najčešće dogode po noći znaju biti užasno iritantni, pogotovo ako nam je ruka u potpunosti umrtvljena i u tom trenutku ne možemo ništa s njom napraviti. Da bi se ovaj problem riješio, potrebno je micati glavom s lijeve na desnu stranu nekoliko puta i to će opustiti naš vrat te smanjiti umrtvljenost naše ruke.


Hack 4: Kako se riješiti stresa

Stres je najčešći neprijatelj svih nas, a ako se baš u nekom trenutku posebno iznerviraš, probaj zažmiriti te uzimati dah dok u sebi odbrojavaš do broja četiri, a onda izdišeš sve dok ne odbrojiš do broja osam. Ponovi ovu radnju nekoliko puta i osjećat ćeš se puuuuno bolje!

Pogledajte još:

Nisi sigurna kakav ti je zadah? Postoji jedan jako jednostavan način kako to možeš provjeriti u sekundi

Zašto bi se trebali kupati navečer, a ne ujutro? Postoji 6 dobrih razloga

Kako prihvatiti kompliment, a da ne izgledaš umišljeno? Ovih 5 savjeta će ti u tome pomoći

stres životni hackovi nesanica umrtvljenost ruke mučnina hack