Slika nije pronađena

S džeparcem koji ti daju roditelji i pokojom 'financijskom injekcijom' koja kroz godinu kapne s bakine i djedove strane teško je uštedjeti novac. Unatoč tome, ako planiraš uštedjeti za nešto skuplje ili veće, postoje načini kako da na kraju svakog mjeseca ipak nešto pospremiš u svoju kasicu-prasicu.

Kupuj pametno

Proslavljena australska modna blogerica Jess Tran (jesslovesfred.com) savjetuje da svake sezone malo više novaca uložiš u kvalitetnijue i skuplje ‘basic’ komade odjeće koje ćeš onda, ovisno o trendovima, oplemeniti raznim komadima malo jeftinije 'trendy' odjeće i obuće. Nije loše malo 'šnjofkati' po internetu – ondje se mogu naći gotovo jednake kopije čitavih dizajnerskih kolekcija koje možeš vidjeti u modnim časopisima, ali po puno povoljnijim cijenama. Izbor je puno veći, samo treba pripaziti na kvalitetu odjeće i veličine koje naručuješ.

Nije loše popratiti svoje omiljene dućane na Facebooku ili drugim društvenim mrežama jer ćeš tako među prvima saznati kad su rasprodaje ili pojedini komadi odjeće na posebnim popustima.

style=width:

Nemoj impulzivno trošiti novce!

Ako u dućanu ugledaš nešto što ti se sviđa i očajnički si to poželiš kupiti – bježi kući i razmisli o tome nekoliko dana. Tako ćeš izbjeći impulzivno kupovanje zbog kojeg te onda kasnije može peći savjest. “Ako vidim nešto što mi se jako sviđa, ali je cijena previsoka, razmislim o tome nekoliko dana”, kaže Jessica. “Ako mi se i dalje sviđa, a nije prodano, onda je valjda suđeno da si to priuštim.

No, također je važno da ne kupuješ stvari samo zato jer su na sniženju! “Lude cijene na sniženjima mogu te privući, ali razmisli o tome kako ti doista stoji i hoćeš li to zbilja nositi”, savjetuje Jess. “Ako ti se nešto jako sviđa – nemoj oklijevati jer su šanse velike da ćeš taj komad iznositi do raspadanja te na taj način isplatiti svaku uloženu kunu.

style=width:


Posjeti i second-hand dućane!

Ako ti se sviđa ideja unikatnih predmeta po ludo jeftinim cijenama – pokušaj sa second-hand dućanima. Dućani rabljene odjeće skrivaju komade koje ne možeš kupiti nigdje drugdje i koji mogu dati sasvim osoban 'touch' tvom stilu odijevanja. No, nemoj ni tamo trošiti na stvari samo zato jer su jeftine! “Imam pune kutije rabljene odjeće koje sam kupila jer sam se uvjeravala da ću ih prekrojiti. Nemoj pasti u tu zamku – tako samo lažeš samu sebe!

style=width:

Imaš li ti neki omiljeni način šparanja novaca?

L.B./izvor: Girlfriend

foto: Tumblr

štednja džeparac kupovina Kako uštedjeti