Slika nije pronađena

Tinejdžeri jedva čekaju odrasti kako bi ih drugi prestali tretirati kao `klince` te kako bi mogli raditi neke stvari poput odraslih ljudi. Ali...ništa nije lako pa tako ni odrastanje.

Nitko ne tvrdi da je loše biti odrastao, ali slobodno se može reći da je naporno, često nije zabavno i puno je stresa. Posao, obaveze, sve manje prijatelja, ozbiljnost- sve to nastupa s godinama.

Petar Pan nas je sve zaludio iluzijom o vječnoj mladosti pa nekada odrastanje izgleda strašno – no samo je važno prilagoditi se.

Kako bi odmah riješili sve dileme, ovo su najteže stvari kod odrastanja o kojima nam nitko nije pričao:

Moraš se ponašati zrelo u situacijama u kojima ti se ne da

Kada smo odrasli i naš prijatelj napravi nešto što nije u redu prema nama, trebamo s njim porazgovarati u privatnosti. No, najradije bi o njemu napisali najgori status ikad i ocrnili ga javno, ali tada bismo ispali totalno nezreli. Ponašati se zrelo u situacijama kada smo ljuti je nešto najgore iz svijeta odraslih.


Moraš se ponašati kao da si sretna zbog uspjeha druge osobe i kada nisi

Situacije u kojima moramo `glumiti` kako smo sretni zbog nečijeg uspjeha se događaju stalno u odraslim godinama. Primjerice, naš prijatelj dobije posao koji je oduvijek htio i jako je sretan zbog toga ili prijateljica proputuje cijeli svijet i stalno nam pokazuje fotke- da, moramo se malo potruditi i biti sretni zbog njih. Generalno, drago nam je, ali često nas zna frustrirati vlastita situacija pa se ne možemo u potpunosti veseliti tuđem uspjehu.


Gubimo prijatelje

Premda ovo na prvu zvuči nemoguće, istina je. Većinu sadašnjih prijatelja ćemo izgubiti, a nekih se nećemo ni sjećati. Kroz život upoznajemo različite ljude, s današnjim prijateljima nam se putovi mogu razići i druge stvari. No, ovo te ne treba žalostiti jer to ne znači da nećeš imati prijatelje, nego jednostavno će mnogi proći kroz tvoj život.


Društveni život nije kao iz bajke jer odrasli su često vrlo umorni ili lijeni

Često zamišljamo da ćemo kao odrasle osobe imati super posao nakon kojeg ćemo otići s prijateljicama na koktel i u šetnju, a do kraja dana tko zna što bi se moglo dogoditi...možda upoznamo dečka svojih snova. Istina je drukčija- posao koji traje osam sati je iznimno naporan i zato su odrasli često umorni, iscrpljeni i lijeni. Vikendi često izgledaju tako da se provedu ležeći u krevetu.



Svi se pretvaraju da znaju što rade, a zapravo nemaju pojma

Ako mislite da odrasli sve shvaćaju i znaju što treba napraviti grdno se varate! Većina odraslih nema pojma zapravo što radi- niti u odnosima s prijateljima, niti s partnerom...možda je to teško sada za povjerovati, ali tako je u većini slučajeva.


Brigu o tome što ćeš jesti preuzimaš isključivo na sebe

Kada odrastemo moramo se sami brinuti za svoj doručak, ručak i večeru. Neće više mama misliti umjesto nas i kuhati što je prilično tužno. Dvije su opcije- naučimo kuhati ili stalno jedemo u restoranima brze prehrane koju odrasli baš i ne vole, a nije ni zdrava.




Shvatimo da su roditelji bili upravu za mnoge stvari što je skroz ludo...zar ne?

Dobra stvar kod odrastanja je to da naši roditelji postanu naši prijatelji što je lijepa promjena. No, s druge strane, shvatimo da su bili upravu u vezi dosta stvari za koje smo tvrdili da nisu upravu i vodili s njima beskonačne svađe. Tada počnemo osjećati grižnju savjest, a postanemo i ljuti.




Provodimo vrijeme pitajući se kakav je osjećaj biti odrastao

Većina nas ni ne primijeti kada smo postali odrasli pa se postavlja sasvim normalno pitanje: kakav je to osjećaj? Jesam li sada odrastao ili...? Je li to to?


Bez brige, odrastanje nije nikakav bauk, ali je u svakom slučaju teže nego tinejdžersko doba.


Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Stvari koje vam nitko neće reći o odrastanju

Od tinejdžera do odraslih ljudi- kako to rade plemena diljem svijeta?

Urnebesno: odrasli oponašali svoje fotke iz djetinjstva i sve nasmijali

odrasli najgore stvari o odrastanju odrastanje

Još vijesti