Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

U ovotjednom pregledu najčitanijih pitanja u rubrici 'Pitanja & Odgovori' donosimo ti tri nove teme. Od problema u ljubavi, sa školom do ljetne dosade. Pogledaj koji su to problemi privukli najviše pažnje ovog tjedna i daj savjet ako već nisi.

1.Ima dečka
Upoznao sam curu koja mi je iskreno okej i ajmo reći kliknuli smo si. Ona ima dečka (nije mi rekla, ali se moglo naslutiti na Instagramu) i uglavnom to što mi se sviđa ne znači da ću ju preoteti njenom dečku pa zato trebam neki savjet. Siguran sam 100% da bi ostavila dečka zbog mene i to njihovo mi ne djeluje kao prevelika ljubav, iskreno jer ja znam kad sam u sretnoj vezi da nikad ne bi takvo nešto radio. Cura želi da se vidimo onako u gradu, na kavi kako god, ali ne znam da li da idem, iskreno radije bih sad bio prijatelj s njom pa ako im pukne ljubav pukne, ali opet nisam ni osoba koja čeka i moli da prekinu kako bih ja uletio.
S druge strane, hipotetski da smo skupa, mislite li da bi i mene tako mogla 'prevariti'? Hvala vam svima unaprijed.

Neki od vaših odgovora:
LittleMissSunshinexDDD: Ako želi da se družite, ne mora značiti da bi prevarila dečka. Možda joj se sviđaš kao prijatelj i zato želi provesti više vremena s tobom. Nisi spomenuo što to točno ona njemu radi pa da imaš takav dojam o njoj. Jesi li baš primijetio da ti se udvara? Što se tiče tvojeg pitanja bi li te prevarila da je s tobom u vezi; ne znam. Teško je nagađati, ako je ona lako zaljubljiva kao osoba, vjerojatno, no ipak, možda ako bi joj se ti toliko svidio, možda bi imala volje kontrolirati se. A s druge strane, možda veze ne doživljava toliko ozbiljno. Teško je nagađati.

ivan995: Joj jesi smiješan, zove te na kave i druženje, odmah po tome zaključuješ da te želi.

Sara2216: Ako te je djevojka pozvala da izađete van ne znači da hoće prevariti svoga dečka. Zove te na druženje da se bolje upoznate. Ako izađe s nekim suprotnog spola van ne znači da odmah ide varati dečka. Ne smiješ više imati ni prijatelja suprotnog spola.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Što da radim??
Imam 13 i doslovno ne znam što ću raditi ovo ljeto. Ne idemo nigdje ove godine, a u blizini nema mora, rijeka, ništa. Nemam baš prijatelja, a i one koje imam, ne volim izlaziti s njima. Ima li netko prijedlog što da radim?

Neki od vaših odgovora:
differentgirl: Počni učiti neki strani jezik, dosta vremena uzme, a naučit ćeš nešto novo.

_nirvana_: Čitaj knjige, gledaj filmove i serije (ako ti trebaju neke preporuke, slobodno se javi), gledaj dokumentarce, možeš dosta naučiti iz njih. Možeš se ići šetati sama, u prikladno vrijeme, ipak imaš 13, piši dnevnik, neke online igrice...

Yellow_lady: Čitaj knjige, vozi bicikl, rolaj se, kreni vježbati ili trčati, ako imaš psa idi s njim u šetnju, crtaj, gledaj filmove i serije.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Lagala o prosjeku
Trebam pomoć, znači ja sam sljedeće godine 7. razred, 5. razred sam prošla s 3.75, a moji roditelji to ne znaju. Oni misle da sam prošla s 4.40. Ove godine sam prošla s 4.08, a oni misle da sam prošla s 4.25. Za par dana trebam ići po svjedodžbu od 6. razreda, a roditeljima još nisam ni pokazala onu od 5. razreda. Ne znam kako da im lažem da sam im lagala, ali mislim da prosjek u 5. i 6. nije bitan zato jer se on ne računa za srednju nego se računa samo ocjena s kojom se prošlo razz.

Neki od vaših odgovora:
splicankaaaaa: Hahahha ok, ali mene nešto zanima. Kako ti roditelji nisu ulazili u e-dnevnik? Mislim na kraju školske godine se uredno vidi prosjek svih ocjena i s koliko si prošla godinu. Kako onda tu nisu mogli vidjeti?

halfbloodprinc: Meni nije isto baš jasno kako si im lagala? Kako nisu skužili? Jesu oni tebi dolazili na informacije, pitali te da im pokažeš svjedodžbu... nešto? Ja to ne bih nikada uspjela.

Mojsije1: Pa što se brineš oko toga, zar nije isto ako je prosjek 3.75 i 4.40? Zar to nije sve zaključna (4)? I taj prosjek od 4.08 i 4.25 zar to nije opet (4)? Ne razumijem zašto se brineš kad u oba slučaja je zaključna (4)? Tak da chill. Dobro možda će malo biti ljuti što nije veći prosjek, ali opet je to (4) tkd.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Antonio Guillem/ Shutterstock.com - Borysevych.com

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Neprimjereno diranje, kako postati popularna u školi i gdje gledati besplatno filmove

Najčitanije teme tjedna: Perverznost kod cura, nije tip za seks i kako prestati dopuštati ponižavanje

Najčitanije teme tjedna: Emocionalna ucjena u vezi, može li veza na daljinu opstati i kako slomiti ruku

ocjene zauzeta cura pitanja Ljeto dosada odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti