Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori' , a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

Bio je to raznolik tjedan, a u nastavku vam donosimo pitanja koja ste najviše čitali i oko kojih ste žustre rasprave vodili...

1. Vaše mišljenje?

Vidim da je sve više mladih depresivno i tužno. Naravno, toga je uvijek bilo, ali čini mi se da je to sve češće sa svakom generacijom. Što vi mislite koji je uzrok tome, što se promijenilo? Je li to do ove nove tehnologije i društvenih mreža? Možda nekih iskrivljenih slika društva? Ili imate nešto drugo na umu? Naravno, isključujem one koji su imali npr. smrtni slučaj i takve ozbiljnije probleme. Zanima me vaše mišljenje.


via GIPHY


Neki od vaših odgovora:

MirnaMiki: To što su neki tužni nakon što su IZGUBILI vrijeme na Instagramu, to ne bih nazvala depresijom jer ti ljudi imaju mogućnost deinstalirati ga i nikad ga više ne koristiti (to vrijedi i za ostale društvene mreže) ako im to smeta. Ja ponekad imam epizode depresije, uglavnom zbog sranja koja sam proživjela - bullying. Biti tužan jer nemaš neku glupost s markom koje neki tamo na Instagramu imaju je bezveze, ali imati depresiju zbog nečeg što te uznemirilo (smrt bližnjeg i sl.) je ozbiljna stvar i trebalo bi pomoći takvim ljudima.

Roza55: Rekla bih da su mediji krivi jer projiciraju nerealne slike modela i nameću mladima želju da tako izgledaju pa im to zna rušiti samopouzdanje.

Nisammastovita: Puno njih kaže da su depresivni, a malo njih stvarno ne može bez pomoći, pije lijekove, ne može ustati iz kreveta i ne vidi razlog za život- što depresija stvarno je. Mentalni poremećaji su nažalost postali 'fora' i 'relatable'.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2. Rad na sebi i prekretnica

Što za vas stvarno podrazumijeva rad na sebi? Evo danas sam napunila 20 godina i u stvari uopće nisam zadovoljna svojim životom. Mislim da je ovo vrijeme za prekretnicu jer više čak nisam ni toliko mlada. Glavni problemi koje bih željela riješiti su:
1. Nedostatak prijatelja
2. Težina
3. Riješiti neke zdravstvene probleme
4. Bolje se fokusirati na faks
5. Pronaći dodatni posao tako da mogu sebi priuštiti neke stvari
Međutim, ono glavno je da ja zaista želim promijeniti sebe i raditi na sebi. Dosta mi je toga da svaki rođendan dočekujem ovako.


via GIPHY


Neki od vaših odgovora:

AngeloCustode: Onda kreneš i napraviš to, a ne čekaš da se dogodi neko svjetsko čudo ili da ti netko to sve servira na pladnju.
1. Nedostatak prijatelja - ovisi što ti smatraš prijateljima. ako hoćeš pravog prijatelja to je teško steći i ti na to ne utječeš. Ako hoćeš samo prijatelje za kave, shoppinge i to, spoji se s nekim društvom na faksu.
2. Težina - nisam ni ja bila zadovoljna sa svojom težinom pa sam odjednom odlučila vježbati i skinula 10 kila.
3. Riješiti neke zdravstvene probleme - odi doktoru.
4. Bolje se fokusirati na faks - veća koncentracija na učenje, a manje na neke provode i slično.
5. Pronaći dodatni posao tako da mogu sebi priuštiti neke stvari - studentski servis.

Mplusminus: Radom na sebi ne smatram fizički koliko psihički jer smatram da ako se psihički promijeniš paralelno se fizički mijenjaš. Kad, i ako, jednog dana shvatiš da je sve u glavi- to je prekretnica koju čekaš. Ti dopuštaš da te nešto npr. naljuti ili da te isprovocira. Mijenjanjem stava mijenjaš svoj pogled na svijet. Neće te više ljutiti ili živcirati te stvari jer ćeš promijeniti viđenje tih stvari. Tijelo će ti se oporaviti ako ti se um oporavi. Vrijeme je da uvidiš da ako se zbilja želiš promijeniti onda moraš zaviriti u svoju dušu. Javi se ako želiš malo pričati o radu na sebi jer smo na sličnom putu koliko mogu shvatiti iz teksta. Sretno!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3. Ružnoća

Nesiguran sam u svoj izgled. Nije mi problem izgled tijela nego lice. Već 3-4 godine imam bubuljice na obrazima i jako se vide i upaljeno je. Skoro sve je crveno. Koristim neke kreme tu I tamo, ali ne pomaže mi previše. Ne prilazim curama jer mislim da im se neću svidjeti zbog toga i prilično sam nesiguran zbog toga. Ima puno cura koje su lijepe i ne vjerujem da bi mene primijetile od drugih dečkiju koji imaju čisto, lijepo lice, a i nizak sam za dečka.


via GIPHY


Neki od vaših odgovora:

Veseljko25: Prošao sam tu situaciju i koristio svakakve kreme. Najbolje da odeš dermatologu. Liječenje je dugo, ali uspješno. Možeš i staviti jabučni ocat isto na vatu, jest da smrdi malo, ali pomaže provjereno. I često se umivaj i ne diraj si lice jer samo pogoršavaš stvar. Eto malo dugačak komentar, ali ocat pomaže vjeruj mi. Pozdrav, i sretno!

Di_No: Uz kreme, gelove i ostalo, počni vježbati jer fizička aktivnost ti može pomoći oko bubuljica i ostaloga (hormoni) i umivaj se nakon ustajanja i prije spavanja (možeš i po danu, ali ovo ti je bitnije).

bulimicarka: Nađi curu koja ima akne. Meni osobno ne bi smetao takav dečko. I sama imam rupe i akne po faci. Ja sam probala sve, od jakih antibiotika do krema na recept i nije savršeno pomoglo, malo je, ali i dalje mi se baš vidi. Pitaj dermatologa da ti da Roaccutane- možeš napisati u Google pa vidi što je to.

M0404: To nije bitno, ne brini. Najzgodniji dečko u mojoj školi (nema cure koja ga nije htjela), imao je akne, crvene i vidljive rupice... Stvarno, nebitno je to!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Giphy/ Unsplash

M.S.K.

Pogledajte još:

Prvi poljubac, golišave fotke, prijetnje i teen mame su najčitanije teme ovog tjedna

Otkrijte što većina vas misli o ljudima koji slušaju cajke, o izgledu cura i radu na sebi – najčitanija pitanja

Roditelji uhvaćeni na djelu, cure koje vole nogomet i tvoja simpatija je profesor su najčitanije teme tjedna

pitanja Depresija akne odgovori ružnoća savjeti Pitanja i odgovori rad na sebi najčitanija pitanja

Još vijesti