Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

U ovom tjednu tri su se teme posebno izdvojile po duljini rasprava u ovoj našoj rubrici. Dečke uvijek zanima kako se više svidjeti curama, a jedna od bitnih stvari je i fizički izgled ili u ovom slučaju – tenisice. Nakon rasprave o tenisicama, jedna ozbiljnija tema oko koje se uhvatilo zanimanje većine je vjera vs. ateizam. Za kraj, tu je i modni problem – što i kako napraviti kada ti mama ne da da farbaš kosu, a ti to jako želiš.

1.Tene
Koji su po vama popularni modeli tenisica za dečke?

Neki od vaših odgovora:
Pozitivna:
Nike 97, nike 720 ili nike 270. Nike force također. Adidas yezzy. Neki dečki nose adidas superstar i odlično im stoje.

Loryynnn: Pa sad, zavisi kakav si tip osobe. Ja iskreno ne volim vidjeti na dečku da nosi air force i te neke tenisice koje su baš isfurane jer takav sam tip, više volim vidjeti all star, Vans i tako te, ali to je sve stvar ukusa i ne osuđujem. Pogledaj i nosi ono što se tebi sviđa jer ne postoji određeni brend koji ti 'moraš' nositi.

MandaFlasarka: Kupi koje se tebi sviđaju, imaj svoj stil i ne slušaj druge. Ja najviše volim starke i vanse.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Mama mi ne da da se farbam
Znači imam kosu do struka i svijetlo smeđe je boje. Ja bih htjela da bude plavija onako, ili pramenove plave ili ombre možda, ali mama mi ne da da se ofarbam u nijednom smislu. Glupo je, imam 16 godina, a djeca od 12-13 već se farbaju u crveno i tak. Je li tko probao posvijetliti kosu prirodno npr. s limunom ili tako nešto?

Neki od vaših odgovora:
masailic:
NEMOJ s limunom! Uništila sam kosu pomoću toga.

Ingriddddd: Nemoj ombre, stavljala ga ja prije 6-7 godina i ja se toga nisam mogla riješiti s kose, užas, na kraju sam morala ošišati pola kose da mi to nestane. A za ovo drugo ne znam kako bi ju mogla posvijetliti.

Ragnar128: Ako nemaš dopuštenje, probaj s limunom. Malo razrijediš limun, mislim da možda čak stavljaš i med, nisam sigurna, imaš sve na internetu. Staviš tu mješavinu na kosu i izložiš se suncu. Posvijetlit će nakon više korištenja.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Vjera, ateist
Prekjučer sam bila kod fr na rođendanu i znamo se već dosta dugo i nije bilo nikakvih problema, ali je jedna cura upalila neku pjesmu s prostim riječima. Nama se svidjela i došla je njena mama i počela govoriti da je to odvratno i da je to za glupe ljude i ja sam bila baš onako zatečena, ali ništa, dobro, makli smo to. Navečer kad smo se vraćali kući njena mama je počela govoriti da mi trebamo vjerovati u boga i da će nas bog sve spasiti i meni je bilo užasno neugodno jer sam mislila da se obraća time meni za ono što smo pustile prije. I inače ta cura kojoj je bio rođendan je rekla da ona ide svake nedjelje na misu, da ne voli proste stvari ovo ono. I meni je to bilo baš ružno iskustvo jer nisam znala da će tako reagirati iako se znamo već dosta dugo. Ja sam se krstila i pričestila i sve, ali nekako ne vjerujem da smo nastali od Adama i Eve i te stvari i pričala sam s mamom o tome, a ona mi je rekla da moram vjerovati u nešto. Mene je sad jako strah da ću biti u paklu jer ne mogu jednostavno u to vjerovati. Ako netko ima slična iskustva molim vas pišite dolje no hate hvala :)

Neki od vaših odgovora:
differentgirl:
Sad ću vjv dobiti puno hejt komentara, ali nema veza. Ja sam krštena, i primila sam sakramente pričesti i ispovijedi, a ovu godinu ću i krizmu. Ti se autorice bojiš da ćeš biti u paklu. Kod mene je malo čudno. Mama mi često ide u crkvu i osjeća se ispunjeno, a tata gotovo nikad ne ide i zanima se za ono što se događa nakon smrti. Mene to također zanima. Postoje mnoga svjedočanstva ljudi koji su trebali umrijeti, ali nisu. Bili su na granici živog i neživog. Neki od njih kažu da su u tom 'svijetu' vidjeli svoju pokojnu obitelj i prijatelje i da ih se pitalo žele li otići dalje ili se vratiti. Oni su se izabrali vratiti i to su govorili ljudima. Isto tako, u jednom dokumentarcu sam vidjela kako se jedan čovjek utapao i trebao je umrijeti, a onda je čuo Boga kako mu govori da mu još nije vrijeme i kako treba još živjeti. I još jedna stvar, ne može se vjera nametnuti nekome tko ju ne želi. Imam prijatelje koji su ateisti i ne mogu ih ja sad tjerati da budu kršćani niti bi bilo u redu da ih otpilim jer ne vjeruju u isto što i ja. Prije bi mi to smetalo, bila sam dosta velika vjernica, išla u crkvu svake nedjelje, ali sad vidim da ni sama to ne mogu, zbog obaveza. Ja trenutno vjerujem u Boga, rimokatolik sam, ali to ne znači da se to ne može promijeniti, a u slučaju da se to dogodi, ne bi bilo u redu me osuđivati. Toliko od mene.

Flixy690: Ako ne vjeruješ, ne može te nitko prisiliti na to. Imaš dvije opcije, ili vjeruješ ili ne. Prouči Bibliju, Kuran i sve ostale svete knjige i ako ti nešto od toga odgovara onda u to vjeruj. Ako ne. onda nemoj vjerovati, tjt.

Sara2216: Ti imaš pravo vjerovati u što hoćeš ili da ne vjeruješ u ništa, to je sasvim tvoj odabir. Ne treba ti nitko nametati nešto. Ti trebaš sama izabrati. Ja vjerujem u Boga, ali nije moje da ja tebi sada namećem da i ti moraš vjerovati. Ti sama odaberi, to je sasvim tvoj izbor.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - IMG Stock Studio/ Shutterstock.com - Chummychiang

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Izabrati etiku ili vjeronauk, ovisnost o mobitelu i dlake na dečkima – da ili ne?

Najčitanije teme tjedna: Užasna frendica, jesu li ovakve pletenice vrijeđanje i dopisivanje na Instagramu

Najčitanije teme: Mora doći kući do 23 sata, mlađa sestra i njen dečko se stalno ljube i kako preboljeti prevaru

pitanja vjera tenisice odgovori savjeti Pitanja i odgovori farbanje kose najčitanija

Još vijesti