Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Ovo su samo neka od pitanja koja su u zadnjih tjedan dana potaknula rasprave, pogledaj ih i daj i svoj savjet.

1. Nova godina

Dečko me pozvao da s njim i njegovim frendovima slavim Novu godinu. Malo mi je glupo što ću biti jedina cura tamo, a i njegove prijatelje ne poznajem baš tako dobro, samo iz viđenja. On je rekao da ću ih bolje upoznati. Da idem ili ne? Ne znam ni ja više.

Neki od vaših odgovora:

Alice5532: Između prijatelja i dečka, uvijek bih izabrala prijatelje.

LadyLaura: Pođi, zašto ne? Tvom dečku sigurno puno znači da dođeš. Obzirom da su svi osim tebe ondje dečki moglo bi ti biti zabavnije nego misliš. Tretirat će te kao princezu! Nije važno što ne poznaješ njegove prijatelje- upoznat ćeš ih!

vivitheman: Nemoj da njegova želja da ideš s njim za Novu utječe na tvoju odluku.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


2. Maloljetni u klubu

Bok ljudi. Za Novu godinu sam se dogovorio s još 6 osoba da slavimo u jednom klubu. Međutim problem je što imamo dva prijatelja koji su maloljetni i ne znamo hoće li ih pustiti u klub. Imate li neku ideju kako da ih provučemo jer ako ih ne puste svi ćemo morati otići kući?

Neki od vaših odgovora:

partymaker: Neka se srede i potrude da izgledaju starije pa će se uspjeti provući.

Crybaby05: Većina klubova te neće pustiti osim ako ne ideš preko veze upasti. Za neke klubove traže 21, a kako li ne 18, bar je tako u mom gradu. Ali da ima istine i u onom što roza kaže, ovisi i do kluba. U neku rupu bi i upali bez problema, ali svaki malo bolji klub te neće pustiti ako si maloljetan.

vivitheman: Ovisi od kluba do kluba, ali preporučujem da uđete u klub rano, tipa oko 21h, prije nego zaštitar počne raditi, kako inače kada je još praznije. Također, rezervirajte stol i recite da imate stol i bocu itd... Također, kada ulazite neka mlađi ne budu prvi. Ako vas ne puste, možete probati ući s nekim curama pod rukom - često tada ne pitaju jer im je bitno da cure uđu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


3. Je li to istina?

Vjerujete li vi u ono: 'Ako simpu poznaješ više od 4 mjeseca to je prava ljubav' ili 'ako ti i simpa napravite eyecontant da on to radi namjerno da bi te stalno gledao u oči' i još jedan 'ako te on izaziva na tuču ili ti njega on je u tebe zaljubljen'?
E ovako...Ja sam bila na klizanju, a simpa mi je hokejaš u jednom timu. Ja ga idem bodriti i većinom kad igra gleda u mene i ne usredotoči se na igru. Njegovi me već frendovi mrze zbog toga. On je 7. razred a ja 6. Poznajem ga duže od 4 mjeseca i stalno me ispituje u dm kad ćemo se tući. Mojoj je bff u dm napisao da kad ću se ja s njime tući (nazvao me je slatkicom u toj poruci).Ja sam skroz zbunjena sad, što da radim?

Neki od vaših odgovora:

LittleMissSunshinexDDD: 'Ako simpu poznaješ vise od 4 mjeseca to je prava ljubav' -nikad nisam ni čula da to netko misli, ovo mi je stvarno novost. Kako god, odgovor je 'ne' iz više razloga, prvenstveno, što se misli pod poznavanje; odnosi li se to na druženje ili samo ono poznanstvo u smislu sretnem te i pozdravim? Kao drugo, ljubav nije nešto što se razvije nakon 4 mj. i sumnjam da možeš temeljito upoznati osobu za 4 mj. i reći da je voliš. No, možeš reći da ti se sviđa.
'ako ti i simpa napravite eyecontant da on to radi namjerno da bi te stalno gledao u oči' -kontakt očima u komunikaciji je jedan od neverbalnih znakova kojima osoba može pokazati interes za drugu osobu, a i sviđanje. Međutim, u ovom slučaju je tvrdnja preopćenita i ne vrijedi uvijek, a i treba se uzeti u obzir subjektivnost jer osobe često misle i doživljavaju ono što je u skladu s njihovim željama, a ponekad ne i s realnošću.
'ako te on izaziva na tuču ili ti njega on je u tebe zaljubljen' -ova tvrdnja bi se mogla okrenuti i ovako: “ako te izaziva na tuču, djetinjast je, nezreo, možda i problematičan. Bi li htjela biti s takvom osobom?”
Slatka situacija u tvojem slučaju, s obzirom na to da ste mladi mogu shvatiti taj nivo ponašanja i to je ok, on tebi to govori u šali. Prema tvom opisu, izgleda da mu se sviđaš. Najbolje bi bilo da ga direktno pitaš jer tada ne trebaš više spekulirati.

Alexica: Ako ti baš njega voliš i misliš da se on u tebe zaljubio, jednostavno ga pitaj i sve će ti biti lakše. Imala sam istu situaciju i preko frendice sam ga pitala. A to što vi ostali niste čuli za to, ne znači da curi ne možete dati savjet. Hrvatska je velika, možda je ona iz Slavonije, a vi npr.iz Zagreba i za to niste čuli, na svakoj se lokaciji priča drugačije. Samo skupi hrabrosti i pitaj ga jednostavno.

Crybaby05: Ako simpu poznaješ duže od 4 mj to je prava ljubav - ummm nikad čula za to, ali svakako nije istina. Prava ljubav je nešto puno dublje i rjeđe od poznanstva koje traje 4 mj.
ako ti i simpa napravite eyecontant da on to radi namjerno da bi te stalno gledao u oči - može i ne mora biti, vrag zna što se liku tad može motati po glavi.
ako te on izaziva na tuču ili ti njega on je u tebe zaljubljen - pa da, može biti neka zajebancija da ti privuče pažnju jer mu se sviđaš.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Prebio ga je, ali nije siguran je li trebao, a ona se boji njegovih prijetnji!

Najčitanije teme: Kako se nositi s odbijancem, je li masturbacija grijeh i što ako su ljudi oko tebe djetinjasti

Najčitanije teme: Je li sponzoruša, kako da preživi toksičan razred i zaljubljena je u best frenda, što sad?

ljubav pitanja Nova godina odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti