Slika nije pronađena
Naočale ili leće - vječita dilema svake cure koja muku muči sa slabijim vidom. Ako ti laserska operacija nije opcija, možeš jedino birati između naočala i leća. Pa onda... što od toga izabrati? Mi ti donosimo odgovor na to pitanje.

Okej, ne možemo odlučiti umjesto tebe, ali ti barem možemo pomoći da sama odabereš bolju opciju za sebe. Sigurno si primijetila da sve veći broj cura nosi leće, no je li to bolje za njih?

via GIPHYI da i ne. Naime, leće definitivno imaju svojih prednosti, a jedna od njih je i ta da su odlične za spotaše i sve ostale koji su često u pokretu. Tijekom bavljenja bilo kakvom zahtjevnijom fizičkom aktivnošću vrlo je teško pritom nositi naočale. Postoji opasnot da padnu, razbiju se i tu je priči kraj. Za razliku od njih, leće su tu mnogo prigodnije i ne ometaju te.

S druge strane, mnogo ih je teže staviti, dok naočale jednostavno samo natakneš. S vremenom ćeš se naviknuti i na stavljajnje leća, ali ako si nespretnica koja baš nikad nema mirnu ruku, to će za tebe stvarno biti nemoguća misija. Naočale pak pristaju svakome - oblikom, veličinom i dizajnom prilagođavaju se svakoj osobi i tako pojednostavljuju korištenje.

via GIPHY


No, što je bolje za tvoj vid - naočale ili leće? To je zapravo i ono što te sigurno najviše zanima.

Izgleda da veću kvalitetu ipak imaju LEĆE. One se udobno smjeste na zakrivljenost oka te ti tako daju šire vidno polje. Za razliku od naočala, na leće neće utjecati nepovoljni vremenski uvjeti, poput magle i/ili kiše. Osim toga, leće također ne moraš svako malo brisati vlažnim maramicama kao što je to slučaj s naočalama.

Bez obzira na to što smo ovdje više nahvalili leće, važno je da ti pronađeš onu opciju koja tebi više odgovara. Možda će tvojim očima naočale biti puno bolji izbor zbog čega nema potrebe da ih mijenjaš lećama.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

U bedu si jer moraš početi nositi naočale? Ovo su prednosti svih onih koji žive s tim modnim dodatkom!

Nosiš naočale i želiš ih se riješiti zauvijek? Ovo su stvari koje moraš znati

Trebaju li ti naočale ili vidiš poput sokola? Riješi kviz i saznaj u sekundi!

naočale leće prednosti

Još vijesti