Slika nije pronađena

Kada tvoja mama kaže 'eh da mi je ova pamet i one godine' vjerojatno se prisjeća nekih failova koje je napravila dok je bila mlada; krivi dečki, loše odluke i pogrešni potezi.

Možda joj na pamet između ostalog padne i neka očajna frizura ili modna kombinacija koju je isfurala, uvjerena da izgleda sjajno. Bez brige, mi smo tu da spriječimo ponavljanje katastrofe.

Modni trendovi su zabavni, ali ih ne treba slijepo slijediti. Svaka djevojka treba pronaći stil koji najbolje odgovara njenoj osobnosti i odjeću u kojoj se osjeća ugodno. Ako se vodiš takvim razmišljanjem, gotovo da ne možeš pogriješiti.

Ovo su najčešće modne greške koje gotovo svi naprave tijekom tinejdžerskih godina:

*Trošenje cijelog džeparca na krpice i nakit koji je trenutno moderan. Trendovi se neprestano mijenjaju, a ono što je bilo 'in' prošlog ljeta, sljedećeg će već biti totalno 'out'. Ako ćeš se voditi isključivo time što je moderno, vrlo lako bi mogla bankrotirati te se dovesti u situaciju u kojoj ćeš reći 'Pa ja nemam što odjenuti!'

via GIPHY


*Kopiranje stilova prijateljica. Ako ti se jako sviđa prijateljičina odjeća i misliš da ona ima smisla za modu, nema ništa loše da ju pitaš za savjet ili dobiješ inspiraciju kada vidiš novi komad robe na njoj, ali ako kopiraš stil ljudi oko sebe, a ne sviđa ti se, izgledat ćeš smiješno i osjećat ćeš se loše. Uvijek slijedi svoj osjećaj i ne idi za tim da izgledaš moderno.


*Kupnja odjeće/obuće koja ti ne odgovara veličinom samo zato jer ti se jako sviđa. Da, znamo da je totalna koma kada nađeš savršene tenisice, a nema tvog broja, ali ne bi trebala glumiti Pepeljugine sestre i pokušavati nagurati stopalo u njih pod svaku cijenu. Isto vrijedi i za slatke (ali prevelike) jakne, trapke ili majice.


*Biranje odjeće za koju vjerujemo da će se svidjeti našoj simpatiji.

Ako misliš da bi se njemu svidjela u minjaku, ali više voliš dugačke haljine, ostani dosljedna svom osjećaju. Ionako bi mu se trebala svidjeti zbog svoje osobnosti, a ne zbog dugih nogu.


*Nošenje neudobne obuće. Kada biraš novu obuću, prvi kriterij bi ti trebala biti udobnosti. Ako naiđeš na genijalne štikle slične onima koje fura čak i Kylie Jenner, ali te žuljaju – nemoj ih kupiti! Tvoje zdravlje mora biti najvažnije – nećeš si valjda dopustiti bolove u leđima i natečene zglobove zbog para dobrih cipela?*Pogrešno pranje odjeće. Nisi sigurna na kojoj temperaturi se pere ona osjetljiva majica, ali ćeš ju svejedno ubaciti u perilicu za rublje? Razmisli još jednom jer bi to mogao biti posljednji put da ju držiš u rukama. Bez obzira na to što tvoja mama vjerojatno vodi računa o rublju, svakako je vrijeme da naučiš što znače one sitne etikete na odjeći.


Foto: arhiva
I.N.

Pročitajte još:

Modne pogreške: odjeća koja će vas učiniti vizualno debljima

Najveće jesenske modne pogreške (koje je lako izbjeći)

'Prekopirale ste Adidas': Kendall i Kylie Jenner dizajnirale tenisice, no nisu svi oduševljeni

tinejdžerica modne greške

Još vijesti