Jesenski outfiti

Neće se ništa strašno dogoditi ako radiš neku od ovih stvari. Ako ti se sviđa kako ti nešto od ovoga stoji – nastavi to raditi! Ipak, u većini se slučajeva ove stvari smatraju modnim prijestupima.

Zašto ne izgledati najbolje moguće i pokvariti cijeli izgled s nekim malim detaljem? Ništa od ovoga neće učiniti da izgledaš grozno niti će biti kraj svijeta ako upravo nosiš nešto od toga. Moda je super jer je to način na koji se svatko može izraziti svojim izgledom i načinom na koji se oblači. Nema strogih pravila, sve je subjektivno. Ako se tebi nešto sviđa, a drugima ne, što onda, svejedno to možeš nositi. Postoje neki modni prijestupi za koje stilisti i profesionalci u modnoj industriji smatraju da se nikada nikome ne bi smjeli dogoditi. Zbog njih cjelokupni outfit neće izgledati onoliko dobro koliko bi mogao. Evo koje su to greške.

1.Previše nakita
Nakit je bitan jer može dati ono nešto odjevnoj kombinaciji i zaokružiti ju. To ne znači da trebaš pretjerati i ukrasiti se kao božićno drvce. Pravilo koje je imala legendarna Coco Chanel je bilo da kada si spremna za polazak, stani pred ogledalo i makni jednu stvar sa sebe. To je bio njen način da ne izađe van s previše nakita i modnih detalja, a pravilo se vrti i dan danas u modnim krugovima.

2.Pogrešna veličina
Bilo odjeće ili obuće – u svakom slučaju, ovo može učiniti da sve izgleda kaotično. Drugo je kada se radi o oversized odjevnim predmetima jer su oni i napravljeni i dizajnirani drugačije, s namjerom da se nose preveliki. Obući oversized kaput i onaj koji ti je tri broja prevelik je velika razlika. Isto tako, ako ti je nešto premalo, previše će te stisnuti i nećeš izgledati dobro niti se osjećati ugodno.

Slika nije pronađena Modne greške koje radiš kada nosiš uske skinny traperice: Ovih 5 je veliko NE!

3.Kupovanje samo odjeće koja je u trendu
Ormar koji je pun samo trendi komada, a nema osnovnih i klasičnih komada nije baš najpametnija situacija na svijetu. Osnovni i klasični komadi bi trebali biti upravo to, osnova, a onda na nju dodaješ trendi komade koji ti se sviđaju i uklapaju u tvoj stil. Odijevati se samo u trendove je dobar put do toga da izgledaš kao još jedan modni klon.

4.Loše donje rublje
Donje rublje, iako se ne vidi, bitno je za cjelokupni dojam tvog izgleda. Ne vidi se, ali se istovremeno i vidi. Ako ti je preveliko ili premalo, vidjet će se kroz odjeću i neće izgledati dobro. Mora biti u pravoj veličini.

5.Biraš stvari koje nisu funkcionalne
Koliko god nešto izgledalo super, ako nije funkcionalno i ne možeš u tome pomicati ruke ili normalno hodati, pada sve u vodu. Izgledat ćeš čudno. Odjeća koju svake minute moraš namještati da ti stoji dobro nije odjeća koju bi trebala nositi.

6.Zgužvana odjeća
Koliko god dobro izgledala, ako se iz aviona vidi da ti je majica zgužvana, to će umanjiti cjelokupni dojam i nećeš izgledati tako dobro. Ispeglaj robu, to je minuta posla. Neki su komadi super i ne treba ih peglati, ali na drugima se itekako vidi da si preskočila ovaj korak. Zbog toga ćeš izgledati neuredno.

7.Zmazane cipele
Uzmi vlažnu maramicu i nabrzaka prebriši tenisice ili cipele koje ćeš nositi. Ništa ti neće značiti cijeli super outfit, ako su ti tenisice kao da si upravo bila u šumi. Nema ništa loše u odlascima u šumu, ali ako ideš u toj istoj obući negdje kasnije, prebriši.

8.Previše boja i uzoraka
Pametno kombiniranje boja i uzoraka – izgledat ćeš top! Loše kombiniranje boja i uzoraka – izgledat ćeš kao klaun. Pazi da boje izgledaju lijepo zajedno i nemoj ih dodati više od 3 jer tada kreće pretjerivanje. Isto vrijedi i za uzorke.

Naočale Modni savjeti za cure koje nose naočale: 7 greški kod šminkanja koje ne smiješ raditi

9.Prejaka šminka za preko dana
Pogotovo kada ideš primjerice u školu ili obavljaš neku obavezu. Šminka puno znači kada se gleda cjelokupni izgled. Ono gdje cure najčešće pretjeraju je šminka na očima. Za preko dana ovaj dio lica drži što neutralnije i minimalistički.

10.Loše držanje
Možeš imati najljepšu haljinu na sebi, ali ako ćeš stajati sva pogrbljena to će ubiti cijeli dojam. Izravnaj se – to je nešto što uvijek trebaš imati kao mentalni podsjetnik u glavi.

modne greške modni prijestupi stil uništiti outfit greške kod slaganja outfita uništiti izgled Moda

Još vijesti