Slika nije pronađena

Kada tek počneš nositi grudnjak, čut ćeš toliko različitih priča o tome što bi trebala raditi, a što nikako ne. Dobar dio toga zapravo uopće ne mora biti točan. Ovo je 6 mitova o grudnjacima i nošenju grudnjaka koji su najrašireniji, a nikako nisu istina.

Ne treba uvijek baš svemu što čuješ bezuvjetno vjerovati. Budimo realni, grudnjaci mogu biti komplicirani. Samo određivanje veličine je komplikacija koju trebaš prvo riješiti. Slova, brojevi, modeli, ima toliko toga što treba uzimati u obzir kada kupuješ grudnjak. I to je samo početak. Ima hrpa činjenica koje se čine točne i koje svi jedni drugima prosljeđuju, a koje su zapravo totalno krive. Ovo je 6 najčešćih mitova o grudnjacima koje smo i sami čuli barem jednom u životu.

Mit 1: Uvijek trebaš kupovati istu veličinu grudnjaka i nećeš pogriješiti
Da bar! Baš kao i traperice, majice, haljine i sva ostala odjeća, ista je stvar i s grudnjacima. Ne možeš samo tako doći u dućan i uzeti 'svoju' veličinu. Koja će ti veličina trebati nekada ovisi o brendu, ali i modelu grudnjaka. Lako je moguće da ti treba veličina više ili manje u različitim dućanima. Zato najbolje uvijek provjeri prije nego kupiš, jer nositi premali ili preveliki grudnjak ne izgleda dobro.

Mit 2: Bijeli se grudnjak ne vidi kroz odjeću
Čak i kada nosiš bijele, svijetle ili tanke majice, bijeli će se grudnjak itekako vidjeti, čak iako je bijela majica. Kada želiš biti što sigurnija da ti grudnjak neće doći do izražaja, biraj bež boju koja je najsličnija tvojoj boji kože.

Mit 3: Spavanje u grudnjak uzrokuje pojavu raka
Nekada davno, nekoliko je doktora mislilo da kada nosiš grudnjak preko noći, on zarobi štetne tvari u tvom tijelu i to može dovesti do toga da dobiješ rak dojke. Nošenje grudnjaka preko noći je tako postalo veliko NE, ali ne bi trebalo biti. Nikada nijedno istraživanje nije potvrdilo ovu njihovu teoriju. Ako ćeš spavati s grudnjakom ništa ti se strašno, neće dogoditi.

Mit 4:Ako ćeš stalno nositi grudnjak, grudi ti neće visjeti kada ostariš
Neki su ljudi uvjereni da će im grudi dulje biti 'na mjestu' i izgledati bolje ako stalno nose grudnjak. Činjenica ipak je da tako nešto nikada nije potvrđeno kao točno. Nosila grudnjak cijelo vrijeme ili ne, kako ćeš stariti, tako će ti se mijenjati i izgled grudi. To je jednostavno kako stvari funkcioniraju.

Mit 5: Ako nosiš sportske grudnjake, grudi će ti brže rasti
I ovo je jedan od mitova koji se voli pojavljivati u raznim oblicima, a koji se odnosi na to da će ti grudi brže rasti ako nosiš ili ne nosiš neki odjevni komad ili neki tip grudnjaka. Najčešće se ipak spominje baš sportski grudnjak. Nažalost, moramo te razočarati. On ti neće pomoći u tome da ti grudi odjednom krenu rasti.

Mit 6: Jednom kada ti grudi prestanu rasti, nećeš morati više kupovati grudnjake
Još jedna jako kriva izjava. Čeka te još puno kupovina grudnjaka u životu, čak i kada ti grudi prestanu rasti. S nošenjem, grudnjaci će ti se razvući, izgubiti oblik i jednostavno neće više dobro raditi svoj posao. S vremena na vrijeme ćeš uvijek trebati obnoviti svoju kolekciju grudnjaka i uvijek je bolje kupiti kvalitetnije jer osim što će ti stajati bolje, dulje će i izdržati.

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Jeste li društveni, tradicionalni ili organizirani – što o vama govori način na koji kopčate grudnjak?

Kada grudnjak stišće, pada i probada: 10 znakova da nosite krivu veličinu grudnjaka

Kako ih spremati, nositi ispod otvorene odjeće... 12 hackova s grudnjakom koje svaka cura treba znati

mitovi ne vjeruj istina grudnjaci mitovi o grudnjacima

Još vijesti