Slika nije pronađena

Škola je gotova, ljeto je počelo, a tebi se u glavi vrti  pitanje kako ćeš kupiti nove tenisice ili kako uštedjeti za maturalac? Ništa lakše, ljetni posao je pravo rješenje za tebe. Otkrit ćemo ti koje poslove možeš raditi ljeti i uštedjeti za što god želiš.

Voliš filmove? Posao u kinu je idealan za tebe!

Ljeti obično u kina dođu blockbusteri što znači vrevu gledatelja u kino dvoranama, a i tražit će se dodatni zaposlenici za rad preko ljeta. U našim kinima uglavnom rade studenti i mladi što znači da imaš šanse. Ako si još k tome filmofil, kino je idealno mjesto gdje možeš zaraditi džeparac. Prednost rada u kinu je to što je klimatizirano pa se nećeš morati pržiti na vrućini.

Dostavljanje novina

Biti dostavljač novina znači biti na biciklu (u većini slučajeva) od ranog jutra i dostavljati novine na određene adrese pretplatnika. Ovaj posao može biti vrlo dinamičan stoga ti neće biti dosadno. Jedini problem može biti ranije ustajanje, no pomisao na brzu zaradu može ti biti motivacija kao i činjenica da  je rad ujutro idealan ljeti jer nije tako vruće.


Ako znaš s djecom možeš dadiljati

U današnje vrijeme, kada sve više ljudi radi od jutra do mraka, teško je biti roditelj. Mnogim roditeljima potrebna je pomoć stoga su u potrazi za dadiljama, a sko te djeca ne živciraju te znaš kako s njima, ovaj posao može biti idealan za tebe. Važno je jedino da imaš na umu da je za ovakav posao potrebna velika odgovornost i predanost!

Šetanje pasa

Ako voliš šetati, a k tome voliš i pse- možeš spojiti ugodno s korisnim i pri tome zaraditi. Mnogi vlasnici pasa danas nemaju vremena za šetanje svog ljubimca nekoliko puta dnevno, a u takvim situacijama možeš uskočiti ti! Ovaj posao može biti vrlo zabavan, ali i zdrav upravo zbog kretanja na svježem zraku.Kako doći do ljetnog posla?

Prvi korak do ljetnog posla je to da se raspitaš treba li nekome pomoć preko ljeta. Pitaj prijatelje, susjede, rođake. Pripremi kratak životopis tek toliko da onaj za koga ćeš raditi vidi s kim ima posla. Napiši sve svoje afinitete, hobije i vrline. Prije odlaska na razgovor za posao obuci se primjereno situaciji. Pojedini portali ti isto tako mogu pomoći u nalaženju posla. Ljetni posao osigurat će ti neovisnost barem na neko vrijeme.

Foto: shutterstock/pinterest

Izvor: moneychrashers:com

I.P.

Pročitajte još:

6 načina da podebljate svoj džeparac dok još idete u školu

Tanji novčanici tinejdžera: istraživanje o mjesečnom džeparcu i poslovima

Kako popraviti kućni budžet?

posao ljetni posao džeparac

Još vijesti