Slika nije pronađena

Kad god da ti je 19. rođendan, bilo da je za par mjeseci ili za godinu dana, iskoristi vrijeme do njega na najbolji mogući način. To je zadnji službeni teen rođendan koji ćeš imati i zato prije njega napravi što više kul stvari.

Skoro pa teen godine ostaju iza tebe.To zvuči mrvicu strašno, ali i uzbudljivo. Uskoro će doći vrijeme da postaneš ozbiljnija i da počneš razmišljati o budućnosti. Da ti vrijeme do rođendana prođe što brže i zabavnije, zašto ne napraviti listu svih stvari koje možeš ili želiš ostvariti do tada? Donosimo ti 19 stvari koje bi svatko trebao napraviti prije 19. rođendana!

1.Fotkaj lijepe uspomene i situacije koje ti se događaju do tada

Uvijek imaš mob kraj sebe, zašto ga ne iskoristiti za stvaranje uspomena? Pofotkaj ili kratko snimi kada imaš neki lijepi dan, dogodi se nešto što te razveselilo ili se samo dogodilo nešto bitno. Spremi ih u poseban folder, jednog dana će te nasmijati.

2.Otputuj negdje, pa makar i u neki drugi grad u Hrvatskoj

Iako se trenutno baš ne može putovati preko granice, možeš otići na kratko putovanje s nekom dragom osobom na neku lokaciju unutar Hrvatske. Vikend na moru, posjet nacionalnom parku ili samo obilazak obližnjeg grada, sigurno ćete se zabaviti.

3.Nauči sašiti gumb

Iako se treba zabavljati što je više moguće, isto je tako važno znati i napraviti neke osnovne stvari, poput na primjer kako sašiti gumb. To stvarno nije komplicirano i svatko može naučiti, a korisno je.

4.Obnovi prijateljstvo s frendicom iz osnovne ili djetinjstva koja ti je uvijek bila draga

Znaš onu jednu osobu s kojom si se prije družila, ali vas je život nekako razdvojio, ali koja ti je uvijek bila draga? E ta! Pronađi ju na društvenim mrežama, stupi ponovno s njom u kontakt i pokušaj obnoviti prijateljstvo. Barem je danas lako doći do ljudi.

5.Organiziraj i očisti ormar

Uđi u novu godinu svog života sa što manje nepotrebnih stvari u svom ormaru. Prestani se zavaravati da ćeš nešto nositi i svu staru odjeću koja je očuvana doniraj, a ono što nije, baci.

6.Dočekaj zoru na nekom lijepom mjestu u prirodi

Svitanje je totalno super prizor, pogotovo kada je najavljen lijep i sunčan dan. Otiđi negdje u prirodu, uzmi dekicu, termosicu s omiljenim toplim pićem, složi playlistu i uživaj dok sunce izlazi.

7.Pročitaj knjigu

Neku koja ti nije na popisu lektire. Bilo koju. Daj šansu knjigama da te oduševe i da ne budeš jedna od onih osoba koja će na odgovor što si zadnje pročitala reći nešto poput 'Vlak u snijegu'.

8.Uzmi odmor od društvenih mreža

Vikend, tjedan dana, dva tjedna, koliko god misliš da je realno. Detoksikacija od društvenih mreža se može činiti kao blesava stvar, ali vidjet ćeš koliko će ti dobro doći ako ju pokušaš realizirati. Neće biti lako, ali isplati se.

9.Složi svoju bucket listu

Što sve želiš postići u životu? Što sve želiš imati? Gdje sve želiš otići? Što sve želiš napraviti? Uzmi list papira i složi svoju ultimativnu životnu bucket listu. Tako ćeš uvijek biti inspirirana za truditi se i imati na oku svoje snove i želje.

10.Priznaj osjećaje simpi putem ljubavnog pisma

Priznati nekome da nam se sviđa je nešto što nam ne pada ni na kraj pameti da napravimo. Vjerojatno je to najstrašnija stvar ikada, čak strašnije i od otići kod doktora bez mame. Međutim, ako smo nešto naučili od Lare Jean onda je to da i ljubavna pisma mogu biti kul način za priznati nekome da nam se sviđa. Možeš ga čak napisati i anonimno.

11.Počni pisati dnevnik ili voditi planer

Pisanje dnevnika može biti terapeutsko, pogotovo ako ti se puno toga uvijek mota po glavi, pogotovo navečer prije spavanja. Kada stvari staviš na papir, osjećat ćeš se opuštenije. Kako pisanje dnevnika nije za svakoga, druga opcija je da počneš voditi planer. Zapisuj u njega obaveze, a možeš i dodati i kratki zapis o tome kada ti se nešto super dogodilo.

12.Nauči napraviti palačinke

Ako jedno jelo trebaš naučiti kako napraviti, onda su to palačinke. Ultimativna poslastica! Ima li netko tko ih uopće ne voli? Osim što su fine, jako ih je jednostavno za napraviti.

13.Oprosti osobi kojoj nešto zamjeraš

Netko te povrijedio ili ti se zamjerio zbog nečega? Nemoj to zauvijek nositi sa sobom i gledati tu osobu poprijeko. Oprosti joj i okreni novi list. Mržnja i zamjeranje nisu nikome još donijele ništa dobro.


14.Promijeni frizuru

Ošišaj kosu, stavi pramenove, napravi šiške, odi na pletenice! Toliko opcija. To je samo kosa i što god da joj napraviš, ponovno će izrasti. Nekada moramo napraviti promjenu, a ovo je jedan od najboljih načina.

15.Otvori štedni račun

Umjesto da novac koji dobiješ za rođendan od roditelja i rodbine odmah potrošiš, stavi ga na štednju. I neka to bude početak tvog štednog računa. Početak štednje za auto koji ćeš si jednog dana kupiti ili štednje za stan. Trebat će godine da sakupiš, ali negdje treba početi.


16.Nabavi biljku i brini o njoj

I neka ta biljka bude samo tvoja odgovornost. To je najmanje štetan način da se naučiš odgovornosti.

17.Izađi na izbore

Imaš dovoljno godina da možeš izaći na izbore, a čak iako te ne zanima politika ili ti se to čini kao nešto što nema smisla, izađi na izbore. Barem lokalne. Da vidiš kako to izgleda i funkcionira.


18.Pogledaj 5 filmskih klasika

Koji su najveći filmski klasici o kojima se uvijek priča, a koje ti još nisi pogledala? Sigurno ih ima. Izdvoji barem 5 i pogledaj ih.


19.Otiđi na pregled kod ginekologa

Ako već nisi obavila svoj prvi pregled, sada je vrijeme. Bilo da si seksualno aktivna ili ne, svaka bi djevojka trebala krenuti redovito na preglede kod ginekologa u teen godinama. Neka ti to postane jedna navika.

Pogledajte još:

[TRUE STORY] 12 realističnih ilustracija o borbama kroz koje svaka cura prolazi

TOP LISTA: Najbolje teen serije od 2010. do danas - koja je bila najbolja serije svake od tih godina?

Bucket list za prijatelje – 10 stvari koje moraš napraviti sa svojom ekipom ove godine

Popis 19. rođendan lista Bucket lista

Još vijesti