Slika nije pronađena

Spavalice se uvijek pitaju kako netko uspijeva biti jutarnji tip osobe. Što sve treba učiniti da nam jutro ne pada teško, a spavanje da postane neka vrsta vremeplova koja nas samo prebacuje u jutro?

Dok se ostali `smrtnici` još razbuđuju, oni su popili već dvije kave, spremni su za školu i izgledaju odmorno i prpošno. Mi se jedva izvlačimo iz toplog kreveta i sa zadnjim atomom snage gasimo alarm, a oni slave početak dana. Tko su ti ljudi? Ne, nije riječ o  'morning supermanima' – to su samo jutarnji tipovi.

Postoji li neki trik koji nam mogu otkriti? Vrijeme je da ih poslušamo:

Svaki dan se bude u isto vrijeme

Kada netko napravi od nečega naviku sve postane lakše. Jutarnji tipovi se bude svako jutro u isto vrijeme. Ako se svaki dan budimo u različito vrijeme ne činimo si uslugu. Treba se naviknuti na određeni raspored. Kada se na nešto naviknemo to nam postane i normalno, sve je stvar navike.
Daju si vremena za opuštanje i rade sitnice u kojima uživaju

Jedan od savjeta kako jutra učiniti lakšima jest da se jutro učini takvim da uživamo u njemu. Ako svako jutro radiš stvari koje moraš raditi, svako jutarnje ustajanje poistovjetit ćeš s tim mrskim aktivnostima. Ako se probudiš ranije možeš si dati barem 20 minuta za uživanje i relaksaciju. Radi ono što te čini sretnom- pij kavu, pogledaj epizodu serije ili gledaj smiješne slike na 9gagu.Ne propuštaju doručak!

Doručak je jako bitan...i to jako jako bitan! Jedan dio laganijeg i lijepog jutra čini fini doručak. Sjesti i pojesti nešto je bolje nego jesti usput i u strci. Ili još gore- ako se preskoči doručkovanje.Jutarnja tjelovježba ne odmaže

Nakon što se probudimo najbolje bi bilo ponovno leći, ali na prostirku za vježbanje. Rastezanje pomaže u razbuđivanju, a na neki način se tako i `skubiciramo`. Naravno i tjelovježba je dobra jer oslobađa endorfine koji nas čine sretnima, a ujedno i poletnima. Yoga od 20 minuta, istezanje, šetnja- sve će to jutra učiniti ljepšima.


U krevet odlaze ranije

Da, istina je- kada legnemo u krevet ranije, ranije ćemo se i probuditi. Ne možeš gledati slike na tumblr-u do 2 ujutro i očekivati da ćeš se bez problema probuditi u 7 za školu. To tako ne ide i točka. Prestani obraćati pozornost u koliko ćeš sati otići u krevet i slušaj što ti tijelo govori.


Oni ne produžuju svoj alarm na mobitelu

Opcija `snooze` na mobitelu je zlo! Ako stalno produžujemo alarm i ponovno se kratko budimo pa ga ponovno produžujemo upadamo u začarani krug. Jutarnji tipovi nikada ne kliknu `snooze` pa nemoj ni ti!Sve dobro isplaniraju

Ranoranioci su dobri u planiranju. Oni svoja jutra isplaniraju večer prije, ali i dan. Ako želiš postati jutarnji tip i ti bi trebala napraviti plan. Zapiši što ćeš ujutro obući, što bi jela, a možeš se i istuširati navečer da ne moraš ujutro i skratiš si vrijeme.


Najvažnije stvari stavljaju u jutarnji raspored

Bilo da se radi o dogovoru s prijateljicom, terminu kod kozmetičara ili o nečem drugom- oni to uvijek rade ujutro. I u shopping vole ići ujutro što je i pametno jer tada nije velika gužva. Sve što trebaju obaviti vole napraviti ujutro.
Izvor: gurl.com

Foto: instagram

I.P.

Pročitajte još:

Znanstvenici složni: nastava treba počinjati u 10 ujutro!

Stvari koje radimo, a uništavaju nam odjeću

Ups: znakovi da si srednju školu shvatila ipak malo preozbiljno

jutarnji jutarnji tip osobe jutro

Još vijesti