Slika nije pronađena
Za sve vas koje muče problemi, dvojbe ili odnosi s prijateljima/roditeljima/profesorima ili pak u vezi postoji naša rubrika 'Pitanja&Odgovori'. Tamo odgovarate sami sebi i pomažete si kada 'zagusti'.

Ovog tjedna brinuli su vas problemi s ponašanjem u muškom društvu, starijim dečkima koji se upucavaju mlađim curama i viškom kilograma.

1. PROBLEM
Hej, znači ovako... Imam 15 godina i za sebe mislim da sam lijepa (da, imam taj self confidence), ali dečki mi baš i ne prilaze. Nekoliko puta prijateljice su mi rekle da se držim previše hladno i neosvojivo. Nemojte sad misliti da sam umišljena i da glumim neku ledenu kraljicu jer to stvarno nije tako. Pa, kako da prestam to raditi i kako da se opustim kada sam u tom muškom društvu?

Odgovori:

DGS_
Kad se svidiš nekom, a ak se on svidi i tebi samo će doć od sebe, a ovak trebaš promijenit pristup kad ti, naprimjer netko nešto kaže, nemoj imati facu kao da ti je umro netko, nego kao da te zanima, kad te nešto pita, odgovoriš i onda i ti njega to pitaš i tako... Inače nijedan ne može znat jesi li zainteresirana il ne.

LoveRosie
Pokušaj biti nasmijana i tu i tamo mu uputiti neki pogled, inače ti nitko neće prići, ako mu ne daš znak da to želiš.

via GIPHY2. UVIJEK STARIJI DEČKI
Pozz, ugl. imam četrnaest godina i logično kao svaka normalna osoba se zaljubim, kao većina u dječake svojih godina. No, moj je problem što se meni javljaju samo momci iz srednje i oni me pitaju za vezu i slično, zašto ne privlačim dječake svojih godina? U čemu je stvar?

Odgovori:

Lover_Girl
Vjerojatno izgledaš starije. Ali ako kažeš da su iz srednje, ni nisu onda toliko baš stariji (mislim na one koji imaju 15-17 godina), a i ti ćeš uskoro u srednju. Ma da, činjenica je da je mlađe lakše iskoristiti. Ali ima puno cura isto koje vole starije dečke, pa ovim dečkima (njihovim vršnjacima) ni ne ostaje baš previše izbora. I dečki, bar ovi u srednjoj su uglavnom dosta nezreli za svoje godine, tj.općenito mi cure smo zrelije.

via GIPHY3. VIŠAK KILOGRAMA
Pozdrav svima, prije nego počnem rekla bi prvo da sam dosta promijenila svoju ishranu, najviše jedem proteine i povrće, voće ne jedem, kruh ne jedem, pijem 2-3 l vode svaki dan, hodam, itd... ali ja nikako da smršavim. Ja smatram da vaga sigurno neće pokazati mišićnu masu, i znam da imam dosta mišića, ali imam i sala. Naime, imam 16 godina, visoka sam 178 i imam 90 kg. Mene je sramota pričati o tome, a tek nešto više. Krupne sam građe, sportski građena (od ramena do ramena imam 60 cm), i svatko tko me vidi smatra da imam 76-78 kg, meni je to drago čuti, ali ja znam da nemam toliko. Šta me najvise brine je to da pocčtkom rujna, u školi imamo ponovno vaganje, i ja ne mogu psihički podnijeti da imam toliko kg. Molim vas da mi date savijet kako u 2 mj. smršavitii??

Odgovori:

MagconLover
Pokušaj pratiti kalorije jer koliko god zdravo jedeš, ako pojedeš onoliko kalorija koliko potrošiš nećeš smršaviti.

LeonaT24
Najbolje ti je da se počneš baviti nekim sportom jer to što jedeš proteine, to ti ništa ne vrijedi jer se ne krećeš dovoljno. Mišići se oblikuju i jačaju vježbanjem, a ne jedenjem proteina. Ja sa krenula sa vegetarijanskom prehranom i malo sam smršala, ne puno, ali opet je dosta. Zdravija sam i mogu više da trčim. Malo si istraži to na internetu i YouTubeu.

via GIPHYFoto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Kako vratiti samoupouzdanje, nositi se sa strogim roditeljima i reći mami da imaš dečka? Ovo su najčitanija pitanja ovog tjedna

Koliko je važna visina kod cura i utječu li kompleksi na život tinejdžera? Ovo su najčitanija pitanja ovog tjedna

Do koje mjere je bitan fizički izgled i je li krvno srodstvo prepreka za vezu? Najčitanija pitanja ovog tjedna!


pitanja odgovori savjeti

Još vijesti