Slika nije pronađena

Ako i ti imaš masnu kožu onda se sigurno ponekad osjećaš kao da ti se lice doslovno otapa i nikako ne možeš šminku (najčešće podlogu i puder) zadržati na koži. Za djevojke s masnom kožom, borba je svakodnevna i vrlo stvarna.

Odluka hoćeš li se našminkati ovisi o vremenu. Je li vani vlažno? Onda ništa od šminke. Je li vruće? Ni onda ništa. Je li predivan, sunčan i umjereno topao dan? Da, ali vjerojatno ni tad nećeš staviti šminku jer bi tijekom cijelog dana morala popravljati puder i konstantno ga trackati da ostane na koži.

* Umiješ lice u 7 ujutro, a do 9 već izgledaš kao da si se namazala uljem po licu. Barem maramice za čišćenje lica mogu uvijek pomoći...

style=width:

* Moraš opaliti milijun selfija prije nego uhvatiš jedan na kojem ti čelo i nos neće sjajiti od masnoće koju luči koža. Hvala Bogu da postoje filteri!


* Rumenila i sjenila u kremi ne dolaze u obzir, osim ako ne želiš izgledati kao da ti se oči otapaju, a obrazi cure niz lice. Uvijek kupuješ u prahu, ali nakon nekog vremena od nanošenaj i taj se prah pretvori u kremastu smjesu.

style=width:

* Ponekad razmišljaš da preskočiš kremu za lice (iako znaš da ne smiješ) jer ti se lice samo hidratizira.

* Kupuješ losione koji bi trebali smanjiti lučenje masnoće, ali nakon 5 minuta nakon nanošenja opet se sjajiš. Hvala što sam na prevaru potrošila džeparac!

* Jastučnice moraš mijenjati i prati nekoliko puta tjedno jer ćeš imati osjećaj da spavaš u lokvici masti ako to ne napraviš.

style=width:


* Kad god se netko iz razreda zabulji u tebe, sigurna si da samo koriste tvoje čelo umjesto ogledala. Čak i kad se ti gledaš u ogledalu, u odsjaju na svom čelu vidiš sebe.


* Borba da se šminka zadrži na tvom licu cijeli dan je nemilosrdna. Mat podloge i puderi koji ne maste kožu su tvoji najbolji prijatelji, kao i puderi u prahu.

* Doživiš mini napadaj panike ako iz kuće izađeš bez maramica za uklanjanje masnoće s lica. Onda te netko uhvati kako u wc-u umjesto tih maramica koristiš toaletni papir i umreš od srama. Pa što?! To je sasvim dobar beauty trik!

No, na kraju balade, nikada ne moraš brinuti o ljuskavoj, suhoj i perutavoj koži, a i mama ti je već sto puta rekla da budeš zahvalna što imaš masnu kožu jer ćeš s 35 godina izgledati kao da si upravo napunila 20. #Besprijekorna.

L.B./izvor: Seventeen

foto: sxc.hu, Tumblr

Pročitajte još...

...Nečista koža: što otkrivaju prištići?...

...Abeceda toniranih krema – BB, CC, DD i EE...

...Sedam neophodnih stvari koje tvoja koža treba...

masna koža problemi djevojaka s masnom kožom životne situacije

Još vijesti