Slika nije pronađena

Zašto ne iskoristiti sve opcije koje ti Instagram nudi? Ionako smo na njemu puno vremena, a ovi su trikovi korisni na različite načine. Od stavljanja objava do komunikacije s drugima, sve je ovo moguće napraviti na Insta, a za pola toga uopće nismo znali.

Instagram je super jednostavan za korištenje, ali postoji i hrpa skrivenih trikova, hackova i zanimljivosti koje možeš otkriti ako kreneš malo dublje istraživati i kopati po njemu. Neće svaki od tih trikova koje pronađeš biti koristan u tom trenu, ali nikada ne znaš kada ti može zatrebati. Pogotovo ako si osoba koja često objavljuje, bilo objave ili storyje, i voli da joj sve bude 'po špagi'. Ovo je 6 genijalnih trikova koje možeš koristiti, a odnose se na sve živo na Instagramu.

1.Možeš napraviti da drugi korisnici ne vide da si online ili da si pročitala njihovu poruku

Ima ona jedna osoba od koje se želiš sakriti? Moguće je na Insta napraviti da netko ne vide da si online, kao ni da je poruka koju si ti poslali pročitana. Opcija koja bi ti sigurno puno puta mogla jako dobro doći. Super je i što možeš napraviti da budeš nevidljiva točno određenim osobama, a ne svima. Osim što ta osoba neće vidjeti da si online, niti da si pročitala poruku, neće nitko drugi vidjeti ni komentare koje ti ta osoba ostavlja u objavama. Ovo neće blokirati tog korisnika, samo ograničiti. Trebaš otići na profil željene osobe, na tri točkice u desnom gornjem kutu i odabrati opciju 'Ograničite'.

2.Izbriši sramotne pretrage u tražilici

Svi ih imamo. Bilo da ti je bilo dosadno pa si išla stalkati nekoga ili si provjeravala svaku curu koja je lajkala objavu tvojoj simpi, nitko ne mora znati što si tražila u 2 ujutro. Iako nitko ne može vidjeti što si tražila, nikad ne znaš kada se može dogoditi da ideš nešto tražiti dok ti i još netko gledate u zaslon tvog moba. Zato je najbolje očistiti tražilicu. Za to trebaš otići u 'Postavke', zatim 'Sigurnost' i 'Povijest pretraživanja'. Tu će ti izlistati sve što si pretraživala, a možeš ili izbrisati sve ili samo neke pretrage.

3.Stavi omiljene Instagram filtere na početak

Ima toliko filtera na Instagramu između kojih možeš birati kada stavljaš objavu, ali svatko će imati nekoliko najdražih, one koje će najčešće koristiti kada fotki treba još samo ono nešto da bude najbolja moguća. Umjesto da svaki put tražiš te filtere, možeš ih jednostavno sve posložiti redom kojim želiš, da oni koje često koristiš budu na početku. Kada stavljaš objavu na Insta i kada si na djelu s filterima, samo povuci filter prema naprijed ili natrag, i on će tamo ostati.

4.Spremljene objave organiziraj u foldere da budu pregledniji

Spremanje objava na Instagramu nije loša opcija, tako uvijek možeš pronaći ono što želiš, a i nitko neće vidjeti tvoje spremljene objave osim tebe. Problem nastaje kada od 3 spremljene objave dođeš do 333 spremljene objave. Tko se tu može više snaći?! Zato napravi više foldera i imenuj ih s obzirom na to što je u njima 'Memeovi', 'Wishlista' ili 'Citati'. Kada otvoriš svoj profil, odi na tri crtice u gornjem desnom kutu i otvori 'Spremljeno'. Tu ćeš vidjeti znak + koji kada stisneš, možeš odabrati objave koje želiš prebaciti u novi folder i na sljedećem ćeš ga koraku moći i imenovati.

5.Masovno unfollowanje

Svako toliko zapratimo neke nove profile na Instagramu, a neki nam od prije postanu bezveze ili jednostavno shvatimo da su već neko vrijeme neaktivni. Više profila možeš vrlo lako otpratiti odjednom. Profili koji te više ne zanimaju su oni čije objave više ne lajkaš, čije storyje ne gledaš, s kojima ne komuniciraš... Njih sve možeš naći na jednom mjestu i lako otpratiti. Kada odeš na svoj profil i klikneš na 'Pratim', odmah će ti se pri vrhu otvoriti opcija 'Najmanje komunicirate s' i tu će biti svi profili s kojima nemaš interakcije i/ili koji su neaktivni. Tu su svi profili s kojima nemaš nikakve interakcije u zadnja tri mjeseca, i samo kreneš stiskati gumb za otpratiti. Ne može jednostavnije.

6.Spremanje glazbe koje čuješ na Reelsu

Kada gledaš videe na Reelsu i odjednom čuješ neku pjesmu ili zvuk koji ti se jako sviđa, ali ne znaš kako da ga kasnije nađeš, nema problema, ni ne moraš ga kasnije tražiti jer ga možeš samo ovdje spremiti. Klikni na tekst gdje piše koji je zvuk, on će ti se otvoriti i tu imaš opciju 'Spremi zvuk' koja će ti ju onda spremiti u foldere gdje ti sprema i objave.


I Teen385 je na Instagramu! Objavljujemo non stop, a ako nas već ne pratiš, sada je pravo vrijeme!

Pogledajte još:

Top 15 Instagram profila s najviše pratitelja: Koji je najpraćeniji profil trenutno?

Na Instagram je došla nova opcija, a odnosi se na tvoje objave – evo što će se događati s njima

Ovakvim objavama nemoj samo tako vjerovati: 10 stvari o kojima ljudi najčešće lažu na Instagramu

instagram insta trikovi genijalno instagram pro hackovi

Još vijesti