Slika nije pronađena
Jednom kad dobiješ menstruaciju ne možeš je se riješiti desetljećima i moraš živjeti s njom 'kako znaš i umiješ'. Puno je lakše pratiti svoj menstrualni ciklus na mobitelu, nego po sjećanju ili na klasičnom kalendaru.

Sigurno si barem jednom obukla svijetle hlače taman na dan kad si ju 'dobila' (pod navodnicima jer nije baš neki zgoditak) – jednostavno si zaboravila da slijede ti dani u mjesecu. Ne brini, i nama se to dogodilo...
I prilikom odlaska ginekologu, uvijek će te pitati kada vam je bila posljednja menstruacija, a ti ćeš u sekundi znati odgovoriti na to pitanje, ako imaš preuzetu neku od aplikacija dostupnih na Google Playu ili Apple Storeu.

Mi ćemo ih pokušati izdvojiti nekoliko pa ti sama odluči hoćeš li neku koristiti i ako hoćeš, koja će to biti.

Period tracker je ženstvena i romantična aplikacija koja se prilagođava tvojem ciklusu. Dizajnom je idealan za tinejdžere, ali bitnije je ono radi čega postoji – točnosti. Ni u tom pogledu nije nas razočarao jer previđa faze ciklusa na temelju tvoja posljednja tri ciklusa, a ne prosijeka (28 dana). Osim što prati datume, aplikacija omogućava da u nju unesemo i simptome PMS-a, čime dobivamo potpunu sliku svojeg ciklusa.


Clue je dizajnom ozbljnija aplikacija, također sjajna za funkciju kojoj služi. Ona izrađuje obrazac prema kojoj ti se pojavljuje menstruacija, pa ti pomaže odrediti kada ćeš imati PMS, kada plodne dane, itd. Ima 28 kategorija po kojima lakše možemo pratiti ciklus (i to u potpunosti, sve psihofizičke promjene). Prvo je potrebno unijeti datum posljednje menstruacije i prosječnu dužinu trajanja ciklusa – i što više informacija unosimo i duže ga koristimo, Clue je točniji.


Glow je aplikacija koja prati ciklus, ovulaciju i predviđa plodne dane. Ona nas čak podsjeća da popijemo pilule za kontracepciju (ukoliko ih koristimo), ali i pruža pregled prošlih ciklusa i to na grafički, vizualno atraktivan način.


Period calendar Cycle tracker elegantnog dizajna je ozbiljnija, a jednostavna za korištenje. I tu možemo pratiti svoje raspoloženje kroz menstrualni ciklus i dobiti obavijesti o važnim danima u mjesecu.

Loading...
M.Z.
Foto: Pixabay/Apple Store/Pinterest

Pročitajte još:

Bojiš se prvog puta – kad je pravo vrijeme za staviti tampon?

Bed ti je pitati, ali te zanima - najvažnije info o menstrualnoj čašici

Pitanje koje sve zanima - kako točno izgleda pregled kod ginekologa?

ciklus menstruacija aplikacija

Još vijesti