Slika nije pronađena

I najmanja sitnica može značiti veliku promjenu, posebice kada se radi o uređenju prostora. Ako ti je tvoja soba već pomalo dosadna, evo načina kako je malo osvježiti bez puno truda.

Zna se da su dekorativni jastučići dobar način da se popuni i poljepša životni prostor. Ako imaš uvijek iste jastučnice u sobi, mogu se pretvoriti u detalj kojeg više nitko ne primjećuje pa ni ti sam/a. Jastučnica se može promijeniti i možeš postati sam svoj majstor bez da takneš iglu i konac. Zvuči nemoguće? Vjeruj, moguće je. Saznaj kako.

Za ovaj uradi sam projekt potrebno ti je platno za tvoju novu jastučnicu te, dakako jastučić ili više njih koje želiš preurediti. Platno mora biti znatno veće od jastučića i izrezano u pravokutni oblik. Porazgovaraj s mamom ili bakom imaju li komad platna, a uvijek može poslužiti i stara košulja ili suknja koju ćeš rasparati.

Ovo je jastučnica najlakša koju možeš zamisliti da ćeš ikada u životu napraviti. Nema škara, nema igle, nema konca. Samo zamotaj i zaveži čvor i sve je gotovo u roku pet minuta!

PRVI KORAK

Stavite jastučić na sredinu platna te preklopite donji i gornji dio platna preko jastučića. Rubovi platna mogu se i preklapati jedan preko drugoga, nije bitno da bude sasvim simetrično.


DRUGI KORAK

Nakon toga rubove koji su vam ostali s lijeve i desne strane jastučića preklopite kako je prikazano na fotografiji. Dakle, potrebno je s lijeve i desne strane napraviti trokut od platna da bi sve bilo kako treba.


TREĆI KORAK

Trokutiće s lijeve i desne strane jastučića prebacite na sam jastučić te zavežite čvor od njih, kako je prikazano na fotografiji. Možete ostaviti rubove da vise poput vezica, a možete napraviti i čvor koji će nalikovati na onaj na kravati, i to tako da rubove uvučete ispod mjesta na kojem ste zavezali dva kraja.


ČETVRTI KORAK

I to je to! Vaš novi jastučić spreman je za korištenje i zasigurno će uljepšati vašu sobu. Možete ga okrenuti tako da se čvor ne vidi ili onu stranu gdje je on, što je ipak zanimljivije rješenje. No, kako vam drago! Bitno da je nova jastučnica spremna!


N.LJ.J.
Foto: www.organizeyourstuffnow.com, polyvore.com

diy jastuk

Još vijesti