Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

U nastavku donosimo najčitanija pitanja i neke od vaših odgovora na njih...


1. Psiholog- strah od vožnje

Heej, molila bih vas za jedan savjet i molim bez vrijeđanja. Prije dvije godine sam položila vozački i instruktor me psihički maltretirao, vrijeđao, manipulirao i sad imam traume od njega. Kasnije sam se prebacila drugom instruktoru i položila. Tehnika mi ide, ali ja jednostavno stalno imam strah i stalno paničarim da ću tresnuti nekoga. Što mislite je li dobra ideja da posjetim psihologa? Što mislite hoće li mi on moći pomoći ili je to gubljenje vremena? Unaprijed hvala!

Neki od vaših odgovora:

LittleMissSunshinexDDD: Pa, dobra je ideja da posjetiš psihologa ako trebaš osobu s kojom možeš pričati i koja će ti savjetovati kako da se smiriš, ali mislim da ovaj problem možeš i sama riješiti. Ako si jako nesigurna, više bi ti koristili dodatni satovi vožnje realno, nego psiholog (jer što više voziš steći ćeš sigurnost u sebe, a s obzirom da to još nisi uspjela, lakše je kad znaš da imaš nekoga tko će preuzeti kontrolu nad autom ako tebe uhvati panika). Samo vježba i vježba. Promet je promet i razne se stvari događaju, normalno da moraš biti spremna brzo i spretno reagirati. Ako ne želiš na dodatne satove vožnje, onda prvo vozi po manje naseljenom mjestu, gdje nije gužva, tako da te strah prođe.

SaddlerAgain: Zato treba odmah nakon polaganja krenut voziti sam, bez pratnje roditelja ili ikoga. Ako nismo sposobni voziti s vozačkom, onda je kriv sustav koji dopušta da takvi vozači polože i sudjeluju u prometu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Ljubomora? Usamljenost velika?

Ovako znači, sad je ljeto i neki su na moru, ali većina mojih prijatelja je zapravo još u Zagrebu. Ja plovim Jadranom svake godine i putujem u druge države. E sad, mene puno ljudi ne voli zbog toga što si moji to mogu priuštiti i ostala djeca me zato ignoriraju. Nemam prijatelje i depresivna sam, a kad me netko pita zašto ništa ne postam na Instagramu, to je zato što ne želim da ispadne kao da se hvalim. Što da radim? Ovako mi je od osnovne škole i nemam uopće pravih prijatelja, a sad je ljeto i još više sam usamljena.

Neki od vaših odgovora:

Gandalfthegray:'Žrtvuj se' i provedi ljeto s njima u Zagrebu. Prijateljstvo je ispred svega, a i u Zagrebu ćete se moći dobro zabaviti. Kasnije kad ćete raditi ćete moći skupa putovati. Ili ako su tvoji stvarno imućni, povedite najboljeg frenda/frendicu sa sobom.

Caglarertugrul: Slobodno ti putuj. Što, zbog njihove ljubomore ne smiješ ići na more? Objavljuj slike na Instagramu, ali nemoj stavljati neke hashtagove i opise kao da si neka razmažena balavica.

jebiga7: Je*eš ljubomorne. Znam točno kako ti je, samo ignoriraj jer nisi to kriva samo si lucky i budi sretna i zahvalna i pusti ostale što misle o tebi i o tome kaj si možeš priuštit više stvari. Ako hoćeš slobodno se javi u dm.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

'Strašim li ljude, vjerujete li u duhove i vegetarijanstvo' – najčitanije teme tjedna

Kako prići curi, prestati biti opsjednuta likom iz serije i naj životna razdoblja su najčitanije teme tjedna

Ljetovanje sa strancem, hoću li zauvijek ostati psihopat i kad su starci otkrili da pušite su najčitanije teme tjedna

vožnja problem usamljenost bogatstvo Pitanja i odgovori najčitanija pitanja