Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Probleme s ljubavi ovog su tjedna zamijenili problemi sa školom i učenjem. Neki se u nižim razredima srednje počinju već sada brinuti oko mature, neki se bore s ispravljanjem jedinica, a tu je i ona vječna muka – kako objasniti mami da ti dopusti da se šminkaš za u školu.

1.Engleski

Ljudi, evo ovako. Idem u 3.srednje i razmišljam naravno o faksu koji bi htjela upisati. Moj problem je taj što mi ne ide engleski, imam 3, a trebala bi na A razinu, jer faks koji želim upisati, želi A razinu :( Znam da imam još dosta vremena, ali kako da krenem s učenjem da s osnovnog znanja dođem na neki viši nivo i imali nade za mene da prođem A razinu? Engleski mi stvarno ne ide.

Neki od vaših odgovora:

vindfaker: A razina je prelagana, možeš to savladati i na internetu komunicirajući po raznim forumima, a i uz filmove.


devils_tears:
Engleski je najlakši predmet na maturi i zapravo se A i B razina ništa posebno ne razlikuju osim eseja. Anyway probaj ga jednostavno što više koristiti, nađi neke ljude negdje online i dopisujte se na engleskom, uz to sama možeš učiti gramatiku preko interneta, doslovno napišeš na Google present simple.


Alex;))):
Pa plaćene pripreme logično. Osobno znam ljude koji su isto bili antitalenti pa su prošli višu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY2.Šminka?

Heej imam pitanje za cure. Šminkate li se za školu? Pod tim mislim puder, maskara, sjenilo... Idem u drugi razred srednje škole i mama govori kako mi to ne treba pa mi uporno sakriva svu šminku.


Neki od vaših odgovora:

junikornjenaj: Ja sam isto drugi razred srednje i ove godine sam se počela šminkati. Za školu stavim puder, maskaru i sjajilo, a nekad sjenilo svjetlije i olovku za obrve. Kod mene u razredu i školi se šminka dosta njih i također tako malo, ništa previše. Mislim da je glupo što ti brani, pogotovo ako kao što si rekla, samo staviš malo. Znam da ti kao može oštetiti lice, ali meni je bolje od kad je nosim. Probaj ju urazumjeti i reci joj kakve sve dolaze u školu i da ti želiš samo malo staviti, ništa previše. Sretno.

FieldsOfGold_: Stavim puder, maskaru i sjenilo za obrve. Planiram tu i tamo nositi ruž, naravno ne kao da idem na dodjelu Grammyja, nego da bude lijepo, a ne pretjerano.

Ana_sostar: Jesam se šminkala, ali smo maskara i eventualno puder, ako bi bili oni dani u mjesecu i poludjela koža. Ostale preparate nisam koristila jer iskreno ne trebaju ti, čak je i puder previše ako imaš normalno lice :) Mani se kozmetike i sačuvaj ju za kasnije.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3.Kako ispraviti ocjene

Hej ljudi, znači imam iz jednog predmeta ukupno 5 jedinica i ja ne znam kako da to ispravim. Ne volim učiti napamet i ne znam što je najjače, a drugačije ne mogu jer to je samo puna bilježnica teorije. Plizzzzz helppp

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Polako lekciju po lekciju, ponavljaj, vadi bilješke i ono što misliš da je bitno.

roza55: Meni je užasno pomoglo crtanje mentalnih mapa jer već ponovnim pisanjem ti nešto ostaje u glavi. Napravila bi svoje bilješke i sa strane nacrtala ono što se spominje u njima da lakše zapamtim ili zamislila si to kao neku pričicu da si pobudim zanimaciju. Na kraju kad naučiš što treba, nagradi se poslasticom ili epizodom najdraže serije. Sretno ;)

FieldsOfGold_: Moraš naučiti učiti. Ne moraš ići po bilježnici i bubati. Izdvoji si sve i napravi umnu mapu, natuknice, pitanja, što god, razmišljaj o tome što čitaš i napravi neke smislene cjeline od toga.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Kako napraviti prvi korak, zašto svi nose gole gležnjeve i jesu li godine bitne za prijateljstvo

Najčitanije teme: Ima li nešto između profesora i učenice, treba li otići dečku doma i 'zarobljena' zbog Instagrama

Najčitanije teme tjedna: Što ako ne želiš spavati s curom, kako se izboriti s obavezama u školi i je li čudakinja?

teme najčitanija pitanja Škola šminkanje Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti