Slika nije pronađena

Ovo je doba godine kada sve djeluje romantičnije; zaljubljeni parovi odlaze u potragu za savršenim poklonima, ispijaju tople čajeve i 'crkuću' pod svijetlima božićnih ukrasa. Ako si single, ova blagdanska atmosfera može djelovati na način da se osjećaš usamljenije nego inače.

No prije nego odlučiš proglasiti božićnu depresiju, postoji nekoliko stvari koje moraš znati. Prva je ona da biti solo za vrijeme blagdana uopće nije loša stvar – samo je pitanje s koje strane gledaš na cijelu situaciju (jer sve ima svoje prednosti i nedostatke).

A kako provesti praznike solo i pri tome se super zabaviti? Evo nekoliko prijedloga:

#Razmijeni poklone s frendicom

Umjesto očajavanja nad činjenicom da ove godine nemaš 'posebnu osobu' kojoj bi rado darovala nešto lijepo, razmisli još jednom; a što je s frendicama? Sigurni smo da bi tvoja najbolja frendica bila oduševljena idejom razmjene poklona. Osim što ćeš biti zadovoljna kada usrećiš nekoga, pronaći nešto zanimljivo pod drvcem bit će skroz super osjećaj.


#Pripremi duhovite odgovore na dosadna pitanja

Problem s obiteljskim ručkovima je što su pitanja poput 'imaš li dečka' i 'jesi li zaljubljena' gotovo neizbježna. Umjesto da se crveniš i osjećaš nelagodu, ove godine pripremi duhovite odgovore koji će natjerati crvenilo u lice osobama koje postavljaju 'škakljiva' pitanja. Jedan od prijedloga je sigurno ovakva majica!#Zabavi se zimskim radostima

To što nemaš dečka ne znači da ne možeš uživati u večernjoj šetnji dok pahulje lepršaju, graditi snjegovića ili se puštati sanjkama niz najbližu padinu. Sve ove stvari možeš raditi sama, ali zasigurno će biti zabavnije u društvu frendice ili društva. Kada snijeg zatrpa, alarmiraj cijelo društvo putem WhatsAppa i organiziraj natjecanja u grudanju – zvuči zabavno, zar ne?


#Posjećuj zabave

Kada je vrijeme za zabavu nego tijekom božićnih praznika? Svi su nasmiješeni, veselje se osjeća u zraku, a ljudi su bolje raspoloženi nego inače – idealna prilika za pohoditi sve zabave, domjenke i partye na kojima možeš upoznati cool ljude.


#Nemoj se fokusirati na svoj single status


Ako neprestano budeš razmišljala o tome kako nemaš nikoga, velike su šanse da ćeš praznike provesti nesretna. Čemu se fokusirati na loše stvari pored toliko dobrih?

#Gledaj zabavne božićne filmove

Gledanje zabavnih božićnih filmova,

pa makar to činili po stoti put, uvijek nas može oraspoložiti. Ispeci

kokice, zavali se u udoban krevet i 'odradi' maraton božićnih filmova!#Kupi sebi poklon

Ne sviđa ti se ideja o kupovini poklona frendici? Nema veze – pokloni sebi nešto! Zašto ne bismo nagradili sami sebe i priuštili si nešto lijepo o čemu već dugo maštamo?

#Provedi kvalitetno vrijeme s obitelji

Iako ovo može zvučati pomalo dosadno, vrijeme provedeno s obitelji zapravo je vrlo dragocjeno – čak i ako to ne shvaćaš u ovom trenutku. Umjesto da samo ležite i buljite u televizor, natjeraj ih da igrate društvene igre ili se družite na neki drugi način.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

KVIZ - Koliko si luda za Božićem?

Uradi sam: božićni pokloni koje možeš izraditi vlastitim rukama

Gledali smo ih samo tisuću puta: sve što niste znali o omiljenim božićnim filmovima!

solo Božić Blagdani

Još vijesti