Slika nije pronađena

Da, da, znamo da većina novogodišnjih odluka pada u vodu već tamo negdje krajem prvog tjedna, ali postoje stvari u kojima bi ipak trebali ustrajati.

Umjesto da ove godine odlučite skinuti suvišne kile ili jesti manje čokolade, možda biste trebali donijeti odluke koje će vas učiniti boljom  osobom, a ljude oko vas sretnijima. Ovo je 10 važnih stvari koje morate napraviti u 2015. godini!


#Grli se svaki dan

Nije važno imaš li dečka ili ćeš zagrljaje dijeliti s frendicom, mamom ili bratom. Zagrljaji su zdravi za naš um jer umanjuju anksioznost, depresiju i osjećaj usamljenosti te nam omogućuju razmjenu pozitivne energije s drugim ljudima. Dodiri i nježnosti su vrlo važan oblik neverbalne komunikacije.


#Učini nešto što već dugo priželjkuješ

Želiš spakirati kufere i otputovati nekamo? Okušati se u izradi nakita? Obratiti dugogodišnjoj simpatiji? Vrijeme je da to učiniš! Svatko od nas ima listu stvari koje priželjkuje napraviti – zašto ju ove godine ne bismo počeli križati?

#Uštedi novce

Ako je tvoj san preambiciozan ili 'preskup', možda ove godine možeš čvrsto odlučiti uštedjeti kako bi ga mogla ostvariti. Svaki mjesec odvajaj svotu novaca, a već tamo oko kolovoza imat ćeš se čemu veseliti – hrpica će se povećati, a tvoj će san biti bližim no ikad.


#Pij više vode

Možda zvuči smiješno, ali većina ljudi je konstantno u stanju dehidratacije. Nedostatak tekućine utječe na našu koncentraciju, sposobnost pamćenja i energiju općenito. U trenutku kada osjetimo žeđ, već smo dehidrirali stoga je važno da uz sebe uvijek imamo bočicu vode kako bi mogli gucnuti i ako ne osjećamo fizičku potrebu.


#Poveži se s drugim ljudima

Nemoj dopustiti da se 'utopiš' u svijetu društvenih mreža – češće idi na kave ili druženja s frendicama, a manje si tipkajte preko mobitela. Komunikacija 'licem u lice' vrlo je važna za naše zdravlje te nas čini sretnijima.

#Reci nekome što osjećaš

Mnogo stvari uzimamo 'zdravo za gotovo' pa često zaboravimo nekome reći što zaista osjećamo. Možda je vrijeme da frendici s kojom si dugo posvađana kažeš da ti je žao, baki koja se uvijek brine za tebe 'hvala' ili roditeljima jednostavno 'volim vas'.


#Odluči biti sretna

Svi misle da 'biti sretan' znači 'roditi se pod sretnom zvijezdom' : pametan, lijep, bogat u normalnoj obitelji punoj ljubavi. Istina je da je sreća stanje uma – odluka. Sljedeće godine odluči biti sretna; ispuni svoj um pozitivnim mislima i ne dopusti da ti male stvari kvare dan.

#Smiješi se

Kada se smijemo, osjećamo se bolje, zadovoljnije i sretnije. Studija je pokazala da se smijanjem povećava razina hormona sreće, a osim toga vrlo je zarazno – kada se jedna osoba smije, pozitivne vibracije širi na sve oko sebe.

Foto: shutterstock
I.N.

odluke Nova godina

Još vijesti