Slika nije pronađena

Ići u školu ozbiljan je zadatak; zapravo je vrlo sličan pravom poslu: u školskim klupama sjediš oko 5-6 sati, a nakon toga čekaju te još sati učenja, pisanja zadaća i čitanja.

Ono malo slobodnog vremena što ostane uglavnom koristimo na druženje s frendovima, hobije ili bavljenje nekom sportskom aktivnošću stoga ne čudi da mnogi tinejdžeri nemaju prilike zaraditi džeparac. No, ako pravilno rasporedite vrijeme i malo se potrudite, ipak je moguće da zaradite koji novčić koji će fino upotpuniti vaš tjedni ili mjesečni budžet.

Puno puta ste nas pitali čime biste se mogli baviti pa smo vam odlučili dati neke interesantne prijedloge. Evo nekoliko načina da podebljate svoj džeparac!


#Dadiljanje

Sigurni smo da neka vaša susjeda, starija rođakinja ili frendica frendice ima klince te joj je potrebno ponekad 'uskočiti'. Dajte joj do znanja da ste na raspolaganju; možda će trebati nekoga na 2 sata da joj pripazi klince dok ona obavlja špeceraj, kućanski posao ili poslovni sastanak, to će biti idealna prilika da zaradite oko 50 kuna (ako uzmemo u obzir da se satnice za dadiljanje plaćaju između 20 i 25 kuna), a neće vam oduzeti puno dragocjenog vremena.

#Instrukcije

Ako matematiku imaš u malom prstu, zašto ne bi drugim učenicima davala instrukcije? Osim što ćeš zaraditi, dodatno ćeš utvrditi gradivo i rasturiti na ispitu. Ako nema zainteresiranih među tvojim frendovima, raspitaj se u nižim razredima. Kemija, fizika, engleski, njemački.. sve su to predmeti na kojim učenici zapinju i za koje im treba pomoć.


#Obavljanje poslova za susjede

Reci roditeljima da bi voljela zaraditi koju kunu pa da slobodno susjedima spomenu da stojiš na raspolaganju ukoliko treba pomoći oko nekog kućanskog posla; obavljanje špeceraja, košenje trave,  šetanje kućnog ljubimca ili čišćenje snijega ispred prilaza tijekom zimskim mjeseci.

#Izradi nakit

Ako si kreativna, uposli rukice i baci se na izrađivanje nakita ili zgodnih detalja kojima djevojke mogu ukrasiti svoj outfit. Osim što svoje proizvode možeš prodavati među frendovima i poznanicima, postoje web stranice kao što su e-bay na kojima tvoje rukotvorine mogu kupovati ljudi diljem svijeta. Ima li boljeg načina zarade novaca nego radeći nešto što voliš?


#Pokreni blog ili vlog

Voliš pisati? Neprestano škljocaš foto aparatom? Imaš smisla za modu, kuhanje ili uređivanje interijera? Podijeli to s ostatkom svijeta! Pokreni blog ili vlog i saznaj što drugi misle o tvom radu, a ako komentari budu pozitivni i blog posjećen, uskoro bi mogla početi zarađivati. Ako primjerice otvoriš blog na Google AdSense, imaš mogućnost zaraditi na onima koji izraze želju da se oglašavaju na tvom blogu.

#Dogovori se s roditeljima

Ako baš ne možeš pronaći nikakav posao, a smatraš da ti roditelji ne daju dovoljno, probaj razgovarati s njima i ponudi obavljanje dodatnih kućnih poslova za dodatni džeparac. Neki roditelji ne žele davati previše novaca svojoj djeci, ali ako pokažeš dobru volju i radne navike, sigurni smo da će to cijeniti.

Foto: Photoexpress
Izvor: Gurl.com
I.N.

džeparac Poslovi

Još vijesti