Slika nije pronađena

Radi se o skejterskom brendu Supreme za kojim 'luduju' tinejdžeri, a njegovom popularnošću se koriste ljudi diljem svijeta pa i Hrvati.Supreme je osnovao James Jebbia 1994. godine i danas proizvodu odjeću, obuću, ruksake, kape, skejtove, naočale... No, osim zbog proizvoda, zaludio je svijet i pokrenuo preprodajno tržište zbog specifičnog načina prodaje sniženih proizvoda – Supreme svoje proizvode prodaje online 'sezonskim izbacivanjem', jednom tjedno (obično četvrtkom), u dva navrata – tijekom jeseni/zime i proljeća/ljeta. Zbog te rijetke prilike za povoljniju kupnju, Supremeovi proizvodi se prodaju u sekundi pa shopping iziskuje dodatnu pripremu.


via GIPHY


Oni najbrži ih pokupuju odmah pa potom preprodaju online. Business Insider piše da fanovi preprodajom Supreme proizvoda na eBayu mogu zaraditi i do tisuću dolara (oko 6500 kuna) mjesečno.

Neki čak kupuju 'botove' za kupovinu (softvere koji automatski pretražuju, biraju najpovoljnije proizvode i kupuju), kako bi bili sigurni da će uspjeti kupiti što trebaju (za nositi ili preprodati). No, valja naglasiti da takvu vrstu kupovine Supreme sankcionira blokiranjem IP adrese i adrese za dostavu.

Da bismo vam objasnili kako do 'lake love', poslužit ćemo se primjerima najskupljih preprodanih predmeta. Supreme Zippo upaljač u redovnoj prodaji košta oko 390 kuna, a prodan je za 1000. majica s likom Madonne koštala je 300 kuna, a na eBayu je postigla prodajnu cijenu od 1600 kuna.


Fanovi Supremea su išli tako daleko da su za primjerak novina The New York Post omotanih u reklamu Supremea dali 20 ili više dolara, a njihova redovna cijena je bila 1.5 dolara.Da biste i vi mogli nešto zaraditi trebali biste biti online barem 30 minuta prije nego što počne rasprodaja. Valja naglasiti i da uspjeh nije zagarantiran – neki proizvodi u konačnici se preprodaju jeftinije nego što su plaćeni. Business Insider kao primjer navodi kajak koji je Jake, jedan od 'lovaca na Supreme proizvode', platio 480 dolara, a prodao ga za 470.

Naravno, za početak ovakve avanture trebate imati nešto novaca koji vam je početni kapital. Ipak, nikad nije bilo lakše doći do džeparca!


Foto: Supreme/eBay Screenshot/Giphy/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Popularni brend naplaćivao više odjeću za krupnije djevojke – što misliš o tome? ANKETA

Najtraženiji modni brend u 2017. godini - imate li nešto njihovo u ormaru?

Nike, Adidas ili Zara - izgovaraš li i ti imena ovih brendova krivo?

Supreme zarada džeparac Brend Popularno

Još vijesti