Slika nije pronađena

Sutra je ispit, ti nisi učila, ali znaš da mama neće nasjesti na 'boli me grlo' ili 'osjećam se loše' foru jer te već tjednima upozorava da se primiš knjige. Kako joj objasniti da su fejs i Instagram toliko zabavniji od matematike?

Sada je pravi trenutak za 'izvlačenje asa iz rukava' iliti podvaljivanje profi jednog od onih dragocjenih izgovora koje svaki iskusni školarac čuva poput blaga. Ne, niste jedini koji to rade; svako od nas je barem jednom posegnu za tom sitnom laži u 'kriznim situacijama'.

Ovo su najčešće izlike koje koristimo kako bi se izvukli s nastave:


*Alergije

Trčanje po igralištu? Odbojka? Tjelovježba? Ne hvala, alergija te toliko muči da se bojiš da bi se mogla ugušiti. Možda je bolje da ostaneš u zatvorenom prostoru s uključenom klimom i besplatnim wifijem?*Nizak tlak

Iako ovo zvuči kao izgovor za kojim bi mogla posegnuti tvoja baka, vrlo lako je moguće da i mlade osobe imaju problema s niskim tlakom koji mogu dovesti do osjećaja vrtoglavice, zamračenja pred očima i nesvjestice. Nije lijepo izvlačiti se na zdravstvene poteškoće, ali hej – ne gledajte nas, nismo mi ovo izmislili!*Ozljeda na tjelesnom

Kada se želiš izvući s nastave, uvijek možeš igrati na 'ozljede' zadobivene na satu tjelesnog. 'Krivo sam doskočila i sada me boli koljeno' ili 'Nezgodno sam pala i boli me glava' su rečenice koje najčešće pale jer nitko ne žali biti odgovoran u slučaju da se pojavi neki ozbiljniji problem. To naravno može proći ako profa iz kemije ne zna da si na tjelesnom, zahvaljujući svojoj 'alergiji', zapravo sjedila u učionici i igrala Temple Run.


*Ozljeda zgloba

Zašto postoji toliko izlika rezerviranih za sat tjelesnog? Profesori tjelesnog, čitajte između redaka! Ako nije alergija, problem može biti iščašeni zglob na plesu. Ili istegnuti mišić prilikom planinarenje. Ili ukočeni vrat od propuha. U svakom slučaju baš šteta što ne možeš sudjelovati jer toliko si se veselila čučnjevima – priznaj!


*Menstrualni bolovi

Ako postoji kraljica među izlikama, 'boli me trbuh' je zasigurno pobjednica! Gotovo nema djevojke koja barem jednom nije posegnula za ovom forom. Da stvar bude bolja, mnoge djevojke zaista imaju problema s grčevima i bolovima uslijed menstruacije, ali tko im više vjeruje nakon što stotinu puta čuju ovu izliku.


I.N.

Pročitajte još:

Kako se izvući: najčešći izgovori tinejdžera kada im se ne da u školu

To volimo čuti: 10 najboljih stvari koje vaša učiteljica može izgovoriti

Moderni i domišljati – evo na koje načine učenici varaju na ispitima

Izlike isprike Škola nastava

Još vijesti