Slika nije pronađena

Zamislite situaciju: Ispit iz matematike samo što nije počeo i profesorica vam kaže da ne smijete koristiti kalkulatore. Zašto? 'Jer ćete se sigurno naći u situaciji kad nećete imati kalkulator uz sebe i što ćete onda? Kako ćete onda riješiti zadatak' – kaže profesorica i podijeli testove.

No, što ako je u krivu? Jednom vam se dogodilo da ste mobitel ostavili kod kuće i to je bio najgori dan u životu. Dakle, mobitel je uvijek u džepu ili torbi, a svaki mobitel ima  - kalkulator. Ista situacija se može primijeniti i na bilo koji drugi predmet jer je google samo dva klika dalje, a sve što nam treba nalazi se na internetu. Treba ti barem nekoliko minuta dok u udžbeniku iz biologije pronađeš s kime rak samac živi u simbiozi, a google će ti nakon samo nekoliko utipkanih riječi izbaciti sam dogovor – moruzgva, naravno.


No, nije sve tako jednostavno. Dok će nam google odmah ponuditi rješenje i naći odgovor na sva naša pametna i ona glupa pitanja, škola ipak ima drugačiji pristup. Koliko god da je ipak ponekad previše predmeta, neke ćemo stvari zapamtiti samo slušanjem ili gledanjem u slike ili tekst.

Možete li zamisliti život u kojem ujutro ne ideš u školu već sve što trebaš naučiti saznaš preko Googlea? Možeš li zamisliti dan bez oblačenja za školu, tračanja na hodnicima, smijanja pod satom ili pogled onog slatkog dečka iz B razreda. Kakav bi nam bio život bez škole?


Pitamo vas  što vi mislite, treba li nam školska u 21. stoljeću kad sve što nam treba možemo pronaći na internetu.

Škola ili Google – što je bolje za obrazovanje? Zanima nas vaše mišljenje!Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Važna obavijest za sve koji ove školske godine idu na državnu maturu

Kako preživjeti školu ako ne voliš nikoga tamo

Hrvatski studenti napravili aplikaciju za rješavanje geometrijskih zadataka


škol google

Još vijesti