Slika nije pronađena
Novi udžbenici koje će profesori izabrati do 1. ožujka bit će tvrdi, 15% jeftiniji, 15% lakši i 15% djece dobit će ih besplatno, kazao je ministar Jovanović predstavljajući pravilnik i odluku o postupku utvrđivanja najviše razine cijene udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava, prenosi HRT.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da je pravilnikom smanjen broj udžbeničkih naslova i napušten koncept udžbeničkog kompleta, što će nastavnicima pružiti veću samostalnost u odabiru nastavnih sredstava, roditeljima smanjiti troškove, a djeci olakšati torbe.

Roditelji će u osmogodišnjem školovanju uštedjeti najmanje 1142 kune po djetetu. Prema odluci o najvišoj razini cijena udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava, najviša cijena u idućoj godini za udžbenike svih osam razreda stajat će 6897 kuna. Kad je riječ o gimnazijama, najviša cijena za sva četiri razreda bit će niža za 10%, odnosno 848 kuna pa će udžbenici za sva četiri razreda umjesto 8073 kune stajati 7225 kuna.


L.B.

udžbenici

Još vijesti