Slika nije pronađena
Novi frendovi u školi su jedna od rijetkih dobrih stvari kojima se veseliš, znamo te. Nadamo se samo da ćeš brzo prepoznati 'one prave'.

Ekipa u koju upadneš u školi dosta te određuje i definira pred profesorima, roditeljima i ostalim školskim kolegama. Primjerice, ako upadneš u 'buntovnike', nemoj se čuditi da ispadneš kriva za nešto s čime nemaš izravne veze – dijelit će se krivnja i doživjet ćeš nepravde.

Najbitnije je da budeš svoja.

Da, zvuči totalno kao 'ofucala fraza', ali to je jedini način da budeš sretna. Da bi mogla upoznati svoje nove prijatelje, prvo im se moraš predstaviti i sa svim 'potencijalnima' otvoreno razgovarati. Najbolje bi bilo da ti netko tko te nervira uopće nije blizu. Svima onima koji ti djeluju simpatični, daj priliku. I vjeruj nam, s godinama se broj prijatelja prirodno smanjuje – sve će te više stvari nervirati, a sve manje će biti simpatičnih pojava.Uključi se u izvannastavne aktivnosti.
To je najjednostavniji način da upoznaš ljude sa sličnim interesima – upiši se u školski zbor, u neku kreativnu grupu, na odbojku, rukomet, košarku.. ma bilo što. Osim što ćeš provoditi slobodno vrijeme na način koji ti odgovara, tamo ćeš sresti neke ljude koje možda ne bi imala priliku upoznati nigdje drugdje.Nemoj se zadovoljavati prosječnim ili lošim prijateljima.
Prijatelj je netko s kime pišeš zadaću i popiješ prvo pivo, ali i netko s kime možeš podijeliti svoje brige i probleme, netko tko će te saslušati i pomoći ti u nevolji. Naravno, netko s kime dijeliš interes(e), koga možeš nazvati u svako doba dana i smijati se do suza.Žuri polako.
Nemoj forsirati vaš odnos – pusti da se razvija prirodno i polako. Pravo prijateljstvo iziskuje puno ulaganja s obje strane (da bi nastalo i opstalo). Osim toga, uvijek je bolje da imaš jednog ili nekolicinu pravih prijatelja nego skupinu prosječnih ili loših prijatelja.Nemoj se previše opterećivati time.

Samo se opusti i budi sretna u novom poglavlju u svojem životu – što više razmišljaš, planiraš i analiziraš, više ćeš padati u depru ili biti pod stresom. Zapamti – najviše ljudi privlače upravo oni koji su opušteni, sretni i samouvjereni.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Pixabay/Giphy/Unsplash

M.Z.

Pročitajte još:

Greške koje ne smiješ ponoviti i ove školske godine - savjeti koji će te spasiti!

LOL Fotke prije i poslije – hoćete li i vi ovako izgledati u ponedjeljak?

MUST pravila - 7 stvari koje ne smiješ napraviti prvi dan škole

Škola prijatelji aktivnosti kolege ekipa prvi dan

Još vijesti