Slika nije pronađena
U suradnji s Bulaja nakladom, CARNET je digitalizirao 72 nove inačice lektira. U okviru pilot-projekta e-Škole na portalu eLektire u kolekciju je dodano 40 potpuno novih  e-lektira, dok su 32 postojeće lektire obogaćene brojnim novim sadržajima.

CARNET-ov portal vam već devet godina omogućuje jednostavan, brz i praktičan pristup knjigama putem računala, pametnog telefona, e-čitača, tableta ili bilo kojeg drugog mobilnog uređaja u svim formatima- PDF, EPUB, web-format i Brailleov digitalni format.

Novi dodatni sadržaji uključuju bilješke o piscu i djelu koje vam pored opisa života autora donose i prikaz djela u povijesno-umjetničkom kontekstu. Također, na raspolaganju vam stoji i rječnik manje poznatih termina, žargona i dijalektizma kako bi vam bilo omogućeno bolje razumijevanje lektire. Izrađeni su i multimedijalni sadržaji tzv. audio i video mamci kako bi vas dodatno motivirali na čitanje.

via GIPHY


Sve e-lektire prilagođene su učenicima s teškoćama. Sadrže prijevod na hrvatski znakovni jezik i dostupne su u posebnom formatu koji je prilagođen čitanju na Brailleovim digitalnim uređajima. Također, pristup svim sadržajima na portalu je besplatan i dostupan učenicima i studentima, njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje AAI@EduHr identiteta, ali i svima drugima koji su zainteresirani uz prijavu na portalu.

Foto: Pixabay

Izvor: zimo.dnevnik.hr

M.S.K.


Pročitajte još:

Preko interneta do lektire – obavezna školska štiva dostupna online!

Sada najbolje pamtite: čitajte što više lektire!

Lektire - novo na portalu!

lektire elektire knjige online

Još vijesti