Slika nije pronađena

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj  kako bi se  utvrdilo koliko njih uskoro planira na maturalac u Španjolsku, točnije u Barcelonu u kojoj se dogodio teroristički napad.

Škole moraju što prije javiti ministarstvu ako planiraju tamo na izlet kako bi se daljnje aktivnosti i informacije koordinirale s nadležnim tijelima koja za zadaću imaju utvrđivanje sigurnosti građana van Republike Hrvatske poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova.


'Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u intenzivnoj komunikaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i zatražili smo hitnu uputu i mišljenje stručnih služba. Apeliram na oprez nastavnika, roditelja i učenika, ali i na komunikaciju s nadležnim tijelima, kako bismo svi zajedno imali točne informacije o procjeni sigurnosti. Ministarstvo stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili informacije koje možemo pružiti u ovom trenutku',  izjavila je ministrica Blaženka Divjak u priopćenju.

Podsjećamo, pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole utvrđeno je da „nakon temeljite procjene stupnja opasnosti i preporuke nadležnih institucija Republike Hrvatske školski odbor ima pravo zabraniti provođenje izvan učioničke nastave“.

Info: Napad u Barceloni dogodio se u jednoj od najpopularnijih ulica u Barceloni, La Rambla. Teroristi su se kamionom zaletjeli na ljude te je poginulo 13, a ozlijeđeno je najmanje 100 osoba.

Foto: Unsplash

I.I./ Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pročitajte još:

Sve više škola odustaje od odlaska na maturalac - čeka li to i tebe?

Pripreme za maturalac u tijeku: 'Ne znam za tebe, ali ja pazim na svaku sitnicu'

Maturalna večera: Period kad se cijeli razred svađa ili najvažniji događaj u životu?

barcelona Španjolska maturalac

Još vijesti