Slika nije pronađena

Gotovo 40 tisuća osmaša proteklih (nešto više od) mjesec dana je odlučivalo o svojoj sudbini, a sada je gotovo. Kandidati su ostvarili pravo upisa u onaj program na čiju su ljestvicu poretka svrstani sukladno ostvarenom broju bodova. 

Sada im slijedi samo još osobni upis u školu u koju su upali, a da bi donedavni osmaši to napravili, moraju isprintati upisnicu (dostupnu na kartici 'Moj odabir') i donijeti ju u školu. Sve je to detaljno objašnjeno ovdje, pa vas još jednom podsjećamo da se uputite u proceduru prije krenete u svoju novu školu.


via GIPHY


Sve dokumente morate donijeti u srednju školu koju upisujete u periodu od 13. do 19. srpnja, a točan termin još provjerite u školi jer svaka sama određuje datum i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovog razdoblja.

Svi oni koji se sada nisu uspjeli upisati, morat će čekati jesenski rok – broj slobodnih mjesta bit će poznat od 20. srpnja. A ono što je vjerojatno je da TOP škole i smjerovi više nisu raspoloživi...

Poslali smo upit u CARNET kako bismo provjerili koje gimnazije, strukovne škole i programi su bili najpopularniji ove godine.

U odgovoru smo primili i napomenu kako se prilikom analiziranja ovih podataka mora uzeti u obzir koliko škola ima programa, odnosno koliko ima upisnih mjesta jer možemo reći da će škola što ima više upisnih mjesta, imati i više prijava kandidata.

Među gimnazijama, u top 10 se smjestilo devet škola iz Zagreba i jedna iz Splita. Evo popisa...


Među strukovnim školama u vrh po atraktivnosti su se smjestile škole iz Zagreba, Varaždina, Splita, Čakovca, Koprivnice i Rijeke. Tablicu pronađite u nastavku.Od programa, uvjerljivo najviše prijava je bilo za opću gimnaziju. Slijedi zanimanje ekonomista, jezična gimnazija, prirodoslovno-matematička, hotelijersko-turistički tehničar itd. Slijedi lista top 20 programa po prijavama do 10. srpnja.


Ako vas zanima s kojim zanimanjima ćete pak najlakše naći posao, informaciju potražite ovdje.

Foto: CARNET/Giphy/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Rok za prijavu je prošao, što sada? Detaljne upute za upis odabrane srednje škole

Upisi u srednju – doznajte što se sve boduje i kako možete ostvariti prednost pred drugima

Neke srednje škole uvode prijemni ispit – za upis ti više neće biti dovoljan ni 5,0 prosjek!

upisi prijave smjer srednja škola Popularno

Još vijesti