Slika nije pronađena

Možeš probati napraviti sve što je u tvojoj moći, ali ako ni tada ne ide, bolje je odustati. Neki su odnosi jednostavno bolji kao prijateljstva, a i prijatelja nikada ne možeš imati previše. Ali prije nego se pomiriš s ovom sudbinom, napravi sve što je u tvojoj moći.

Svatko je drugačiji i svačiji odnosi su drugačiji, zbog toga je nemoguće postaviti pravila i reći sa sigurnošću da će nešto funkcionirati jednako kod svih. Pa ipak, ovih nekoliko načina su učinkoviti i korisni ako želite izaći iz friend zona, a sve ste svoje ideje već ispucali. Kada ne želite uništiti prijateljstvo, ali želite ipak pokušati nešto više, reći frendu/frendici da vam se sviđa na drugačiji način može biti strašno i opcija koju ne želite ni razmatrati. U takvim situacijama možete pokušati uz pomoć malih psiholoških trikova procijeniti imate li šanse izaći iz prijateljske zone i uz malo sreće – stvarno i izaći!

Pokažite da ste poželjni
Svi žele ono što ne mogu imati, to je jednostavno tako. Pa zašto to ne iskoristiti u vlastitu korist? Pokažite frendu/frendici koji vam se sviđa da ste itekako poželjni i da ima netko kome se sviđate i želi vas osvojiti. Ako imate ikakve šanse i potajno se i vi sviđate drugoj strani, proradit će im natjecateljski instinkt. Ovo možete pokušati i tako da flertate s nekime drugim u ekipi ili nekom osobom iz škole. Samo gledajte reakciju i bit će vam odmah jasno jeste li zauvijek zapeli u friendzone odnosu ili imate šanse.

Nemojte se truditi
Ovo možda zvuči kao loša ideja, ali ne želite biti preočiti i zvati i slati poruke svakih 10 minuta. Napravite kratku pauzu od konstantne komunikacije s tim prijateljem i čekajte reakciju. Kada se netko prestane truditi i javljati se, ili će to onaj drugi primijetiti i početi se javljati vama ili neće ni doživjeti to i jednostavno će komunikacija par dana zamrijeti. To će vam sve reći.

Držite svoj ljubavni život za sebe
Tajnovitost je još jedna stvar koja budi zanimanje u drugima. Umjesto da pričate s tim prijateljem/prijateljicom o svojem ljubavnom životu, dejtovima na kojima ste bili ili s kime se trenutno dopisujete, sve zadržite za sebe i pričajte s drugim frendovima/frendicama. Tako ćete ih natjerati da direktno pitaju viđate li se trenutno s nekime, sviđa li vam se netko, a po načinu na koji to pitaju i zainteresiranosti, možete procijeniti zanima li ih ta informacija kao prijatelja/icu ili jer su zainteresirani za vas na taj način.

Budite neosvojivi
Kako smo i ranije rekli, svi žele ono što ne mogu imati. Budite tu i družite se kao i inače, ali nemojte se smijati svakoj njihovoj šali ili biti na njihovoj strani u raspravama s ekipom primjerice oko toga gdje ćete se družiti sljedeći put. Kada nabace neku foru, budite cool i nemojte odgovoriti. Neka ne misle da vas imaju u šaci, ovako će se početi pitati gdje stoje s vama i  moglo bi se probuditi zanimanje.

Nemojte uvijek biti dostupni
Kada vas ta osoba pita za druženje recite da ne možete danas jer već imate planove, kada nazovu, kratko se javite i recite da ćete ih nazvati kasnije jer ste trenutno zauzeti. Neka lopta bude uvijek na vašem terenu i vi držite kontrolu nad time kada ćete se čuti ili vidjeti. Nemojte to raditi baš svaki put, ali tu i tamo je dopušteno. Ipak ne želite tu osobu naljutiti ili da pomisli kako se ne želite uopće družiti. Ako imaju ikakvo zanimanje za vas, ovo će ih samo još malo više privući.

Pazite na govor tijela
Govor tijela ima veliku ulogu koju direktno nitko neće primijetiti, ali podsvjesno itekako hoće. Zato je ovo još jedna stvar koju želite imati pod kontrolom. U ovom slučaju govor tijela vam mora odavati dojam 'zainteresiran/a sam, ali jesam li stvarno?' da što bolje zbunite i natjerate na akciju tu osobu. Prva stvar na koju trebate pripaziti je da smanjite fizičko dodirivanje. Osim toga, kada pričate, budite na pola okrenuti prema toj osobi (jedno rame prema njima, jedno prema van) jer tako pokazujete da slušate, ali spremni ste otići ako poželite i postane vam dosadno. Nemojte zaboraviti i dok se družite tu i tamo fokusirati se na nešto drugo u prostoriji, a ne samo buljiti u njih. Kada se pozdravljate, držite se što kraćih zagrljaja, bez ljubljenja u obraz, naslanjanja na tu osobu dok se družite... Ako takve stvari inače radite, ovo će ih natjerati da oni budi ti koji će inicirati, a na vama je da čitate iz njihova ponašanja. Sve će vam reći bez ijedne riječi.

Odjeća je također bitna
Ovo se odnosi pogotovo na djevojke. Ne želite pokazati da se previše trudite oko odlaska u kino ili druženja u gradu, ali kada su neke posebne prigode ili vikend tulumi/izlasci, budite najzgodnija moguća verzija sebe. Neka im bude jasno koliko dobro možete izgledati. A s obzirom da se radi o posebnoj prigodi ili izlasku, neće se činiti kao da ste se uredili baš za tu osobu. Svima je u nekoj mjeri bitan izgled, htjeli to priznati ili ne, a ovakva verzija vas će se prijatelju/prijateljici urezati u pamćenje ako su imalo zainteresirani za nešto više od prijateljstva. Ovo može biti i prilika da vas vide u drugačijem svjetlu i dožive kao osobu suprotnog spola, jer prijatelje često ne doživljavamo tako, ukoliko nekoga gledamo samo kao prijatelja.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com – OPOLJA/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Muški frend mogao bi biti tvoj najbolji BFF! Ovih 17 činjenica to potvrđuje

'Friendzone' ili BFF? Pet razloga zašto cure i dečki nikad ne mogu biti frendovi

Friendzone: Zašto je super imati najboljeg muškog prijatelja

prijateljstvo sviđanje friendzone muško-ženska prijateljstva

Još vijesti