Slika nije pronađena

Nekada upoznamo nove ljude koji nam odmah sjednu kao prijatelji i imamo osjećaj kao da se znamo i družimo s njima cijeli život. Ali nekada ti ta jedna osoba zapne za oko, a iako se družite u ekipi kao prijatelji, zanima te gleda li i on na tebe malo drugačije, jer ti njega definitivno škicaš.

Bilo da se radi o nekoj osobi koju si nedavno upoznala i vaš je odnos prijateljski ili se poznaješ s nekime već dulje vrijeme, ali su se sada počeli razvijati neki dublji osjećaji – prepoznati gleda li te netko samo kao frendicu ili mu se možda i sviđaš nije nekada najjednostavnije. Kada nešto stvarno jako želimo pronalazit ćemo znakove koji će ići u korist toga. Tako primjerice ako ti se frend počne sviđati na romantični način počet ćeš uviđati znakove da se i ti sviđaš njemu, čak iako možda to nisu ti znakovi. Priznati prijatelju da ti se sviđa je zeznuta situacija jer ako ne uzvraća osjećaje, prijateljstvo bi moglo postati neugodno. Kako se to ne bi dogodilo, najbolje je prvo se uvjeriti kako taj prijatelj gleda na tebe. Baš samo kao prijateljicu ili mu se potajno malkac (ili puno) sviđaš? Ovo su znakovi koji će ti reći istinu.

1.Uvijek je tu kada ga nešto trebaš
Frendovi će uvijek biti tu za tebe, tako se barem kaže, ali istina je da 'uvijek' ne znači baš uvijek. Dogodit će se situacija kada će jednostavno imati nešto drugo i ako ne trebaš nešto hitno, pristojno će te otkantati. I to je u redu. Svi smo nekada neraspoloženi za druženje, umorni, ne želimo prebacivati planove na neki drugi dan... Međutim, ako imaš tog jednog frenda kojem se u zadnje vrijeme baš uvijek očisti raspored kada mu se javiš za druženje ili koji nekako uvijek ima vremena, postoji šansa da tu ima nešto više. Kada se u nekoga zaljubimo, želimo biti što je više moguće u društvu te osobe. To znači da ćemo nekada čak i otkazati planove s drugim ljudima. Tko ovo radi učestalo, vjerojatno želi nešto više.

2.Spominju 'frend zonu'
Je li nekada u zadnje vrijeme tvom frendu ova riječ izletjela ili priča o ovoj temi? To može biti znak da ti pokušava dati hint. Ako se uz to ponaša čudnjikavo i ne baš uobičajeno kada mu se obratiš s 'frende', obrati malo pažnju i na ostala ponašanja.

3.Odjednom pokazuje nove znakove ljubomore
Pričati s ljudima koji su ti bliski o novom dečku ili novoj simpi je skroz normalno, ali nije normalno da dečko koji ti je prijatelj počne biti čudan svaki put kada kreneš pričati o ovako nečemu. Sve češća ljubomora na osobe koje ti se sviđaju je znak da mu se pomalo sviđaš. Kada počne i drugačije reagirati na tvoje komentiranje dečkiju u školi ili prolaznika na ulici, to ti može biti znak da se nešto promijenilo.

4.Daje ti komplimente...često
Međusobno davanje komplimenata među prijateljima nije čudno, ali baš stalno? Kada se nekome sviđaš normalno je da mu je odjednom sve na tebi i sve što napraviš super. Svakodnevno nabacivanje komplimenata sigurno nije njegov pokušaj da bude pristojan. Nije ni svaki kompliment jednak. Primijetit ćeš ako odjednom drugačije komentira tvoj izgled ili te drugačije gleda kada se dotjeraš.

5.Zove te na lažne spojeve
Misliš da umišljaš da su vam druženja u zadnje vrijeme nekako malo više sličnija spojevima? Vjerojatno ti se ne čini. Kada se odjednom počnete samo vas dvoje sve češće sastajati solo bez ostatka ekipe ili te poziva na neka mjesta gdje prije nije, a koja su prilično slatka i romantična, moguće je da te gleda kao više od prijateljice. Nemoj ni pretjerati s čitanjem 'znakova'. Ako te jednom pozove na neko druženje koje ti se čini malo 'dejtasto', nemoj odmah pomisliti da mu se sviđaš, ali kada su takva druženja učestala...

6.Postaje si sve bolji s drugim ljudima s kojima si ti jako bliska
Kada si taj jedan frend postane biti bolji s tvojim frendicama, izražava želju da dođe kod tebe doma se družiti ili te dopratiti, možda samo traži način da se što više svidi ljudima bliskim tebi, kako bi dobio svojevrsno 'odobrenje' od njih. Kada tvoje frendice ne vole nekog dečka koji ti se sviđa, to može itekako imati utjecaja na vašu vezu i tvoje razmišljanje o njemu. Zato uvijek želimo ispasti što bolji i više kul kada upoznajemo frendove osobe koja nam se sviđa.

7.Flerta s tobom kroz zezanciju više nego ikada
Kada imaš osjećaj da tvoj frend više nije sav svoj i da se ponaša drugačije, traži znakove i ponašanja koji ukazuju na sviđanje u romantičnom smislu. Ako te svako malo slučajno dodirne, gleda u tebe kada misli da ti nećeš primijetiti ili ti se primjerice smješka kada vam se uhvate pogledi, nesvjesno ti daje signale da mu se sviđaš. Hoćeš li ti to primijetiti i nešto napraviti po tom pitanju, ovisi samo o tebi i tome kako želiš da izgleda vaš odnos.  

Foto: Giphy/ Shutterstock.com -  LightField Studios

M.T.

Pogledajte još:

Upute za dečke – osam znakova da ju moraš pozvati van i tri da te 'friendzonala'

'Friendzone' ili BFF? Pet razloga zašto cure i dečki nikad ne mogu biti frendovi

Želiš više od prijateljstva? Psihološki trikovi uz koje procijeni situaciju i uz malo sreće - izađi iz friendzona

prijateljstvo muško-ženska prijateljstva sviđanje friendzone

Još vijesti