Slika nije pronađena

Kada odrasteš i postaneš samostalna, moći ćeš raditi što god poželiš. Od toga da si svaki vikend na koncertima, pa do toga da putuješ gdje god želiš. Moći ćeš ići na tečajeve o fotografiji ili se u potpunosti posvetiti svojem blogu. Sada, nažalost, ipak ovisiš o svojim roditeljima, i dok ne moraš raditi stvari koje oni žele da radiš, ipak nemaš potpunu slobodu.

via GIPHY


Ne možeš trošiti novce (barem ne velike) na stvari koje tvoji roditelji ne odobravaju. Usporedbe radi, ako se baviš fotografijom i treba ti dobar fotić, teško da će ti ga kupiti, ako im se ne sviđa činjenica da se time baviš. A i ako ti ne treba financijska podrška, svakako je lijepo imati potporu roditelja. Nema gorega nego kada moraš svaki dan slušati ružne komentare o stvarima koje voliš ili, još gore, lagati svojima

Donosimo ti par savjeta kako da objasniš roditeljima da ne radiš ništa loše, nego baš suprotno!

1. Popričaj s njima

Ako samo jedan dan dođeš i na prepad im kažeš da si se počela baviti s nečim novim, sasvim bi bilo normalno to što im se ne bi svidjelo. Za početak, bili bi skroz sumnjičavi, a da ne govorimo  o tome da ako se radi o nečemu novom i njima stranome, ne bi odobravali! Sjedni se s njima i polako ih uvedi u tu temu, detaljno im objasni što ti točno radiš, zašto i kako. Na primjer, mnogi roditelji ne shvaćaju karijeru YouTubera kao nešto ozbiljno, dok se od toga zaista može živjeti, a svakako nešto zaraditi.

via GIPHY


2. Budi iskrena

Nema goreg od laganja. Ne smiješ muljati svoje, koliko god ti to djelovalo 'privlačno'. Jednom kada izgube povjerenje u tebe, teško ćeš ga vratiti. Radije im otvoreno prkosi nego da im radiš iza leđa. Sjeti se samo kako je tebi kada shvatiš da ti je netko lagao, bila to frendica ili roditelji. Nije baš lijep osjećaj, zar ne?

via GIPHY


3. Upoznaj ih s ljudima koji se bave s istim aktivnostima

Loše društvo – vjerojatno najveći strah svakog roditelja. Uzalud sve godine odgajanja i brige za dijete, samo da bi ono na kraju palo pod loš utjecaj okoline. Ako su tvojim roditeljima sumnjivi ljudi s kojima se družiš kada se baviš hobijima, upoznaj ih. Ubrzo će vidjeti da se nemaju oko čega brinuti i popustit će!

via GIPHY


4. Daj im do znanja koliko ti je bitan tvoj hobi

Puno cura svaki dan želi raditi nešto novo: jedan dan su glumice, drugi dan fashion blogerice, a treći se posvećuju sviranju klavira. Naravno da roditelji u takvim situacijama ne shvaćaju ozbiljno hirove svoje djece, no što kada dođe ono nešto 'pravo', a roditelji ti i dalje ne vjeruju? Morat ćeš im jednostavno pokazati koliko ti je stalo do tvog hobija. Još ako ti dobro ide, neće se imati zašto protiviti tome da slijediš svoju strast!

via GIPHY


5. Pokaži im da si odgovorna

Baš zato što ti je jako stalo do nečega, vrlo je moguće da ćeš zato zapostaviti sve ostalo u svom životu, a ponajprije školu. Da bi dokazala roditeljima da si ozbiljna oko svojeg hobija, nemoj popustiti u školi! Nastaviti imati dobre ocjene ili ih poboljšaj. U svakom slučaju, ti si na dobitku – bolje ocjene i veće šanse za roditeljsko odobravanje!

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Jesu li tvoji roditelji prestrogi? Pogledaj ove situacije i bit će ti jasno

Kako reći roditeljima da imaš starijeg dečka? Pripremi se, pozovi ga i...

Roditeljima je grozan, mi ga obožavamo – novi trend sve nas je zaludio

Obitelj roditelji hobi savjeti